Στέλνει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα η FIFA και απαιτεί εξάλειψη κάθε βίαιης πράξης

Εκπρόσωποι της FIFA θα φτάσουν σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα, με σκοπό να συναντηθούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά τα γεγονότα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ της Κυριακής.

 

 

Αυτό αναφέρεται στην απαντητική επιστολή της FIFA στον Γιώργο Βασιλειάδη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την απάλειψη κάθε μορφής βίας από το χώρο του ποδοσφαίρου.

 

Στην επιστολή του, ο Μπγιορν Βασάλο, τονίζει πως αρμόδια για την επιβολή πειθαρχικών ποινών είναι η ΕΠΟ, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά απαιτεί «μία ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην προσπάθεια εξολόθρευσης όλων των μορφών βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο».

 

Το κείμενο της επιστολής του Βασάλο στον υφυπουργό Αθλητισμού:

 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιβεβαιώνω την παραλαβή της επιστολής σας, με ημερομηνία 12.03.18, το περιεχόμενο της οποίας έλαβε τη δέουσα προσοχή.

 

Η FIFA βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά από όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

 

Χθες το βράδυ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη και παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος και απόψε μια αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς με όσα διαδραματίζονται.

 

Επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης και επομένως οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα επιβληθούν άπτονται της δικαιοδοσίας της ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μία ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην προσπάθεια εξάλειψη όλων των μορφών βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο.

 

Πηγή:reader.gr