Στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου η «χρυσή τομή» για τις συντάξεις

Την πεποίθηση πως στο Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και για να μην περικοπούν οι συντάξεις και για να ικανοποιηθούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε σχέση με όσα ζητούν για το δημοσιονομικό μονοπάτι της Ελλάδος έως το 2032, εξέφρασαν πηγές της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής σήμερα από τις Βρυξέλλες.

 

 

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους κοινοτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως η προαναφερόμενη χρυσή τομή θα συνδυάζει την τήρηση των συμφωνηθέντων και τον σεβασμό των ειδικών συνθηκών «θερμοκηπίου» που έχουν συμφωνηθεί για την Ελλάδα.

 

 

Στη βάση αυτή ξεκαθάρισαν πως οι συνθήκες που θα πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα είναι η διαφύλαξη της οικονομικής σταθερότητας και η προβλεψιμότητα.

 

 

Στο σημείο αυτό αποσαφήνισαν πως η Κομισιόν δεν είναι εκείνη που δανείζει την Ελλάδα αλλά τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

 

 

«Ο τελικός κριτής δεν είναι η Επιτροπή, αλλά το Eurogroup», ανέφεραν.

 

 

Σε σχέση με την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα η οποία έχει ήδη ανοίξει και φαίνεται μακρά οι ίδιες πηγές αναγνώρισαν πως το κλίμα βαραίνει.

 

 

Ωστόσο, προσέθεσαν πως σήμερα η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων δεν αμφισβητεί τα επιμέρους στοιχεία της συμφωνίας για την έξοδο της χώρας από τα δημοσιονομικά προγράμματα.

 

Πηγή: cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ