ΣΥΡΙΖΑ για τουρκικές παραβιάσεις: Επιβεβαιώνονται οι επικίνδυνα αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Θα αλλάξει επιτέλους η κυβέρνηση τη στάση εφησυχασμού και υποβάθμισης των προκλήσεων που τηρεί ή θα συνεχίσει να επαναπαύεται;»

 

Οι τουρκικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά διαψεύδουν «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από την Άγκυρα περί βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ειδικά την εικόνα ότι η επίσκεψη αυτή ήταν επιτυχημένη» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του.

 

Και επισημαίνει ότι «όπως είχε προειδοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η κακή προετοιμασία της επίσκεψης του ΠΘ φάνηκε εξ’ αρχής με τις προκλητικές αναφορές του Τούρκου προέδρου για την Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης- σε αντίθεση με τις δηλώσεις του τον Δεκέμβριο 2017 στην Αθήνα- αλλά και για την Μονή της Χώρας. Τη σκυτάλη πήραν μετά οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, κ. Φιντάν για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο τα οποία χαρακτήρισε ‘’κόκκινη γραμμή’’».

 

«Σήμερα λοιπόν μετά τις νέες τουρκικές παραβάσεις, θα αλλάξει επιτέλους η κυβέρνηση τη στάση εφησυχασμού και υποβάθμισης των προκλήσεων που τηρεί; Ή θα συνεχίσει να επαναπαύεται  στην επίκληση της Διακήρυξης των Αθηνών την ώρα που η Τουρκία την υπονομεύει επιδεικτικά;» είναι τα ερωτήματα που θέτει προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «επιβεβαιώνονται δυστυχώς για άλλη μια φορά οι επικίνδυνα αρνητικές συνέπειες της ΙΧ εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που με την εμμονή της στο δόγμα του "δεδομένου συμμάχου", δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Οι σημερινές 11 παραβάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, έρχονται να διαψεύσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από την Άγκυρα περί βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ειδικά την εικόνα ότι η επίσκεψη αυτή ήταν επιτυχημένη.

 

Όπως είχε προειδοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η κακή προετοιμασία της επίσκεψης του ΠΘ φάνηκε εξ’ αρχής με τις προκλητικές αναφορές του Τούρκου Πρόεδρου για την Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης- σε αντίθεση με τις δηλώσεις του τον Δεκέμβριο 2017 στην Αθήνα- αλλά και για την Μονή της Χώρας. Τη σκυτάλη πήραν μετά οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, κ. Φιντάν για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο τα οποία χαρακτήρισε ‘’κόκκινη γραμμή’’.

 

Σήμερα λοιπόν μετά τις νέες τουρκικές παραβάσεις, θα αλλάξει επιτέλους η Κυβέρνηση τη στάση εφησυχασμού και υποβάθμισης των προκλήσεων που τηρεί; Ή θα συνεχίσει να επαναπαύεται  στην επίκληση της Διακήρυξης των Αθηνών την ώρα που η Τουρκία την υπονομεύει επιδεικτικά;

 

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς για άλλη μια φορά οι επικίνδυνα αρνητικές συνέπειες της ΙΧ εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που με την εμμονή της στο δόγμα του "δεδομένου συμμάχου", δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

 

Στέφανος Κασσελάκης / Αυτή η εικόνα πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων - Η διάσωση του ΕΣΥ πρώτη προτεραιότητα

 

Άνθρωποι σε ράντζα
 

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις άθλιες συνθήκες στην εφημερία του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς»

 

Ηεικόνα με τους στοιβαγμένους ασθενείς στα επείγοντα και τους γιατρούς σε συνθήκες «πολέμου» από την εφημερία του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», ήταν ακόμα μια γροθιά στο στομάχι για τους πολίτες και δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Στέφανο Κασσελάκη.

 

Με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «Αυτή η εικόνα πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων και του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τι θλιβερή ειρωνεία, είναι από εφημερία στο νοσοκομείο που φέρει το όνομα του ιδρυτή του ΕΣΥ, Γ. Γεννηματά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνει ότι «Δε χρειάζεται να υποσχεθώ. Η ζωή είναι πάνω από τις υποσχέσεις» και υπογραμμίζει:

 

«Η διάσωση του ΕΣΥ και η προστασία της ανθρώπινης ζωής - των γονιών μας, των γιαγιάδων και παππούδων μας, των παιδιών μας, η δίκη μας -  είναι η πρώτη προτεραιότητα για μας. Όταν μας εξουσιοδοτήσει ο ελληνικός λαός, αυτή η εικόνα θα γίνει το παρελθόν στο οποίο η Ελλάδα δε θα επιστρέψει ποτέ».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ