Τα 10 καλύτερα παγωτατζίδικα της Αθήνας

Είσαι στην πρωτεύουσα και θες να πάρεις εγγυημένα καλό παγωτό; Δες τα καλύτερα μέρη για να το προμηθευτείς!

 

Σύνταγμα: Le Greche

Όταν μιλάμε για παγωτό στο κέντρο της Αθήνας η επιλογή δεν μπορεί να είναι άλλη από το Le Greche gelato στην αρχή της Μητροπόλεως και πιο συγκεκριμένα στον αριθμό 16. Μην δοκιμάσετε ειδικά μασκαρπόνε με σύκο, διότι το θέλουμε όλο για μας! Το Le Greche gelato, μένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ. Το δίδυμο αδελφάκι στο Ψυχικό, γλυτώνει από τα χιλιόμετρα τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων, που έτσι και αλλιώς θα άξιζε τον κόπο να κάνου,ν για να απολαύσουν το παγωτό τους στο κέντρο της πόλης.

 

Πλάκα – Ακρόπολη: ARTE

Οι άνθρωποι του ARTE έχουν αποφασίσει να μας τρελάνουν εντελώς!  Ό,τι πιο καινούριο κυκλοφορεί στο χώρο του παγωτού στην Ιταλία, βρίσκει στέγη στο ARTE στην οδό Τριπόδων 16 στην Πλάκα. Μεγάλη ποικιλία παγωτών για vegan, παγωτά με stevia και παγωτά χωρίς λακτόζη συμπληρώνουν το «κακό». Δεν θέλουμε να περιγράψουμε τον μεγαλύτερο τοίχο διακοσμητικής σοκολάτας της Αθηνάς πλάτους τριών μέτρων, γιατί κολαζόμαστε και μόνο με τη σκέψη. 

 

Μοναστηράκι: Κόκκιον

Η πρώτη σκέψη όταν επισκεφθήκαμε το Κόκκιον, σε ένα στενάκι (Πρωτογένους 2 ) δίπλα στο Μοναστηράκι, ήταν που έχουν κρυμμένο το παγωτό! Ε λοιπόν, οι άνθρωποι του Κόκκιον δεν χρειάζονται να δείξουν ωραία χρώματα ή εντυπωσιακές παρουσιάσεις για το παγωτό τους. Δοκιμάζεις και μετά θέλεις να πάρεις ολόκληρο το μαγαζί στο σπίτι σου. Τόσο απλά, τόσο νόστιμα.

 

Χαλάνδρι: Solo Gelato

Παγωτό στο Χαλάνδρι σημαίνει solo gelato. Σε  ένα πανέμορφο κατάστημα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 44, προσφέρει ίσως το καλύτερο παγωτό φιστίκι της πόλης. Άλλωστε όλοι οι λάτρεις του παγωτού συμφωνούν, ότι το καλό παγωτατζίδικο από το φιστίκι φαίνεται.

 

Κηφισιά: Βάρσος

Ζαχαροπλαστείο- γαλακτοπωλείο Βάρσος. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 1892 ο ΒΑΡΣΟΣ είναι συνώνυμο της ποιότητας στη Κηφισιά. Το παγωτό του παραμένει αναλλοίωτο όλα αυτά τα χρόνια αν και αν επισκεφτείς το κατάστημα είναι δύσκολο να φας μόνο ένα παγωτό και να μην δοκιμάσεις μια κρεμ καραμελέ ή μια πάστα αμυγδάλου. 

 

Νέα Ερυθραία: Mucca

Το Μucca στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας προσφέρει σαράντα διαφορετικές γεύσεις παγωτού, που είναι αδύνατο να μην ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο ψαγμένους λάτρεις του παγωτού. Το παγωτό σερβίρεται σε χειροποίητο χωνάκι. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε βανίλια Μαδαγασκάρης που νομίζουμε ότι έχει κερδίσει το όσκαρ παγωτού. 

 

Νέα Πεντέλη: Morris Brown

Στα πέντε χρόνια που βρίσκεται κοντά μας το Morris Brown μας έχει προσφέρει περισσότερες από 500 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, από παγωτό μελομακάρονο έως γαλακτομπούρεκο. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείς ακόμα και για βόλτα από άλλη περιοχή της Αθήνας.

 

Περιστέρι: Fatto a Mano

Ο Βασιλιάς του παγωτού στα Δυτικά Προάστια (Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι) είναι ο Γιάννης Νύκταρης με το Fatto a Mano. Όποιος έχει την τύχη να μιλήσει μαζί του θα καταλάβει αμέσως γιατί είναι ο Βασιλιάς του παγωτού. Αν δεν είναι απασχολημένος καθαρίζοντας τα ολόφρεσκα φρούτα τότε μάλλον θα ετοιμάζει παγωτό ρυζόγαλο ή ανθόγαλο με μέλι. 

 

Παλαιό Φάληρο: Zuccherino

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτοικος του παλαιού Φαλήρου που να μην έχει δοκιμάσει το παγωτό του Zuccherino. Το Zuccherino ξεκίνησε το 1988 από το Παλαιό Φάληρο και σήμερα διαθέτει τέσσερα καταστήματα σε Νέα Σμύρνη και στο Μοναστηράκι.

 

Γλυφάδα : BUFALA GELATO

Το BUFALA GELATO στην πλατεία Εσπερίδων, εκτός από παγωτά από φρέσκο γάλα και ανθόγαλο, προσφέρει παγωτά από φρέσκο ελληνικό βουβαλίσιο γάλα Σερρών, που έχει αγαπηθεί κυρίως από αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσανεξία στη λακτόζη. Η γεύση είναι πιο γεμάτη και μεστή και σε ταξιδεύει άλλες εποχές που κυριαρχούσε η αγνότητα και τα φρέσκα φυσικά υλικά.