Τα 4 λάθη που κάνεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Μήπως να άλλαζες λιγάκι τακτική; 

 

Η καραντίνα συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα, και όλοι μας παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας και όχι μόνο. Οι στιγμές που ζούμε είναι δύσκολες και σκληρές και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας. Μπορεί λοιπόν για την ώρα να μην υπάρχει… φως στο βάθος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα φτιάξουν τελικά! Παρακάτω λοιπόν, σου έχω 5 μεγάλα λάθη που κάνεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και καλό θα ήταν να τα σταματήσεις.

 

Είσαι απαισιόδοξος: Υπάρχουν άνθρωποι που είναι φύσει απαισιόδοξοι και εκείνοι που έχουν την αισιοδοξία στο αίμα τους. Δεν λέω να πετάς στα σύννεφα, αλλά οι αρνητικές σκέψεις δεν θα σε βοηθήσουν πουθενά. Προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις, να περνάς την ώρα σου με… αισιόδοξες ασχολίες, και να μιλάς με αισιόδοξους ανθρώπους. Όταν λένε ότι το παν είναι η ψυχολογία, δεν το λένε τυχαία.

 

Παρακολουθείς όλη μέρα τα νέα της πανδημίας: Προφανώς και θα ενημερωθείς και προφανώς και θέλεις να ξέρεις πού βρισκόμαστε σε ό, τι έχει να κάνει με την πανδημία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκτήσεις εμμονή και να διαβάζεις οτιδήποτε έχει μέσα τη λέξη ιό! Αφιέρωσε μία ώρα την ημέρα για ενημέρωση και στη συνέχεια ασχολήσου με οτιδήποτε άλλο.

Δεν γυμνάζεσαι: Και γενικότερα δεν κινείσαι. Ακόμα και λίγο περπάτημα στο τετράγωνο θα σε κάνει αμέσως να νιώσεις καλύτερα. Άσε που κάθε μέρα θα έχεις κάτι να περιμένεις. Επίσης, η γυμναστική μέσω ίντερνετ είναι μία τέλεια ιδέα, και την ώρα σου να περνάς ευχάριστα και να διατηρείσαι σε φόρμα.

Μιλάς απαισιόδοξα: Ακόμα κι αν μιλάς με τον πιο αισιόδοξο άνθρωπο του πλανήτη, εσύ θα κάνεις τα πάντα για να του αλλάξεις γνώμη και να τον φέρεις ένα βήμα πριν την απελπισία. Μήπως αντί να επηρεάσεις εσύ εκείνον, να αφήσεις εκείνον να επηρεάσει εσένα; Καλύτερη ιδέα μου ακούγεται.