Θανάσης Γεωργίου: «Η κοροϊδία και η φιέστα είναι το χαρακτηριστικό αυτής της προεκλογικής περιόδου»

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Θανάσης Γεωργίου υποψήφιος με τον συνδυασμό «Με δύναμη και Γνώση» ξεκίνησε την τοποθέτηση του  παρατηρώντας ότι κάθε προεκλογική περίοδος έχει ορισμένα χαρακτηριστικά και μπαίνοντας στο δίμηνο της τελικής ευθείας δημιουργούνται κάποιες καταστάσεις.

 

 

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Στάμου, είπε: «εσείς προσωπικά, έχετε πάρα πολύ μεγάλο θεσμικό ρόλο. Εγώ προσωπικά θα σας αναγνωρίσω το νεαρό του ρόλου. Το ότι είστε νέος σε αυτή τη θεσμική θέση. Η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη».

 

 

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε τον Θανάση Γεωργίου και είπε: « Επειδή αναφερθήκατε σε μένα, και το νεαρό της ηλικίας, τα λίγα χρόνια που βρίσκομαι εδώ, θα περίμενα από εσάς τους πιο παλιούς…  όλους τους παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους να μας διδάξουν πολλά πράγματα σ’ αυτή την αίθουσα, αλλά δυστυχώς κύριε Γεωργίου Αθανάσιε δεν το είδα αυτό, σχεδόν στα πέντε χρόνια που είμαστε εδώ».

 

 

Συνεχίζοντας ο Θανάσης Γεωργίου είπε: «Θέλω να αναγνωρίσω το νεαρό της θέσεως, με όλο το σεβασμό, η θέση αυτή την οποία κατέχεται είναι πάρα πολύ μεγάλη και έχει θεσμικό χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο για τη διαχείριση του λόγου ή την διαχείριση της αίθουσας… είναι και για να πάμε ήρεμα στις εκλογές με ένα επίπεδο και με μια αξιοπρέπεια. Τι εννοώ μ΄ αυτό: ξέρουμε όλοι, γιατί έχουμε κάνει προεκλογική περίοδο έχοντας δημοτική αρχή στα χέρια μας ότι έχοντας μια δημοτική αρχή στα χέρια μας, εσείς την έχετε, έχετε όλους τους μηχανισμούς, μπορείτε να κάνετε δικαστήρια χωρίς να ενημερώνεται, μπορείτε να ερχόσαστε με διάφορα έγγραφα όποτε θέλετε εσείς, μπορείτε εμείς να σας τα ζητάμε και να μην μας τα δίνετε….

 

 

Σε προπερασμένο συμβούλιο ζητήσαμε και ζητάμε το συμφωνητικό με τον κύριο Βλάχο που έγινε στο δικαστήριο για να το πάρουμε ως νέα παράταξη. Δεν έχετε μεσολαβήσει να το πάρουμε. Καταλαβαίνετε τι αναπάντητα ερωτήματα μας αφήνετε και κάνουμε διάφορες σκέψεις και διάφορους διαλόγους έξω από την αίθουσα αυτή που ίσως να μην επιτρέπονται. Άρα λοιπόν ο ρόλος σας είναι πάρα πολύ σοβαρός και θα πρέπει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές να προσέχουμε το τι ζητάει η μια παράταξη και η άλλη... για να μπορούμε έτσι να έχουμε μια ομαλή πορεία προς τις εκλογές χωρίς προκλήσεις. Αυτό σας το δίνω σαν συμβουλή…».

 

 

Επικεντρώνοντας στο θέμα του κρίσιμου δικαστηρίου ανάμεσα στην Αλέξανδρος Τεχνική και την Τουριστική Α.Ε. αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση και ενώ καλούνται να είναι όλοι παρόντες στο δικαστήριο ουσιαστικά  η δημοτική αρχή δεν υπολογίζει τους υπόλοιπους…

 

«Κάτι γίνεται, κάτι γίνεται λάθος ή κάτι γίνεται στημένα, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δυστυχώς…» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Αναφέρθηκε ακόμα στην καταγγελία δημότη που ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος του οφείλει 60.000 ευρώ, αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των βραχοπτώσεων στου Καταρράκτες, χωρίς να αποποιείται όπως είπε την προσωπική του ευθύνη.

 

 

Η κοροϊδία και η φιέστα, είπε, είναι το χαρακτηριστικό αυτής της προεκλογικής περιόδου. Γιατί κοροϊδία και φιέστα αποτελεί η συνέντευξη τύπου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε αφού σύμφωνα με τη σύμβαση μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο θα περάσουν άλλα πέντε χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την  περιοχή και το Δήμο.

 

 

Τελειώνοντας αναφέρθηκε σε παρατήρηση που είχε κάνει σε προηγουμένη συνεδρίαση ο Κώστας Λογοθέτης.

 

«Ο κ. Λογοθέτης μας κατηγόρησε ότι επενδύουμε πολιτικά, ότι κάνουμε πολιτική καριέρα πάνω στη φράση υπόδικος. Ότι προσπαθεί ο νέος φορέας, ο νέος πολιτικός χώρος ο οποίος δημιουργείται με την κα Πρωτοπαππά, ότι εμείς προσπαθούμε πάνω σε αυτή τη λέξη να κάνει η κα Πρωτοπαππά πολιτική καριέρα κι επειδή βρίσκομαι σ΄ αυτό το χώρο… θέλω να πω και το έχω ξαναπεί σε αυτή την αίθουσα ότι είμαι κατά στο να σύρεται ο Δήμαρχος στα δικαστήρια για οποιαδήποτε δίκη, είμαι υπέρ του να πάει ο Δήμαρχος στα δικαστήρια για να γίνει το γήπεδο της Περαχώρας με τσαμπουκά, και να βάλει έναν εργολάβο μέσα για να το κάνει κι ας με σταματήσει με ασφαλιστικά μέτρα…αντιλαμβάνεστε. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ούτε εμπαθής, ούτε ασεβής, ούτε ανήθικος. Στην προκειμένη περίπτωση πραγματικά πιστέψτε με, ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δικαστεί κανένας. Όμως, δεν μπορείτε κύριε Λογοθέτη να μας επιρρίπτεται ευθύνες και να μας κατηγορείται ότι εμείς το κάνουμε σημαία, εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει καμία σημαία. Αλλά ήθελα να σας ρωτήσω, όχι με την έννοια της απευθείας ερώτησης, αλλά βάζω ερωτήσεις στον κόσμο και λέω το εξής: μα εσείς είστε αυτός που πήγατε τα στοιχεία στον ανακριτή για να ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία, δεν είμαστε εμείς. Και σας τιμά… Εμείς δεν βγάλαμε, δεν κάτσαμε σαν πολιτικός φορέας και δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα να βγάλουμε ένα βούλευμα 365 και σελίδες… Όμως πιστέψτε μας ότι εμείς δεν κάνουμε καμία προπαγάνδα πάνω σε αυτό, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, αλλά κι εσείς πρέπει να δεχτείτε ότι εσείς οι ίδιοι πήγατε τα στοιχεία στον ανακριτή…. Που οδήγησαν στο δικαστήριο. Μη μας κατηγορείται λοιπόν γι’ αυτό. Τι κάνουν οι άλλοι να τα βρείτε με τους άλλους».