Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο φερόμενος ως δεύτερος δράστης του ξυλοδαρμού

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο φερόμενος ως δεύτερος δράστης του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τις Αρχές.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Έλληνα, καταστηματάρχη της περιοχής.

 

 

Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου λένε οι ιατροδικαστές

 

 

Κανένα σημάδι που να προσδιορίζει ότι ο θάνατος του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου μπορεί να προήλθε από χτυπήματα ξυλοδαρμού δεν εντόπισε ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροτομή.

 

 

Η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και θα πρέπει να βγουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να υπάρξει σαφής αιτία θανάτου.

 

 

Ο ιατροδικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση ότι δεν εντόπισε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο του 33χρονου.

 

 

Πρέπει, όμως, να υπάρξει περαιτέρω ιατροδικαστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί και επίσημα εάν το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ποιων ουσιών και ίσως τότε προσδιοριστεί και η αιτία θανάτου.

 

 

Όπως αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών: «Μακροσκοπικός αποκλεισμός θανατηφόρων κακώσεων. Απροσδιόριστη αιτία θανάτου, χρήζει εργαστηριακός έλεγχος».

 

 

Το πόρισμα υπογράφουν οι Νίκος Καλογριάς, Σουλτάνας Μαριανού, καθώς και ο Σ. Τσαντίρης, που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

 

 

Σχολιάζοντας το πόρισμα, ο Νίκος Καλογριάς τόνισε:

 

 

Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι' αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο.

 

 

Συνεχίζονται οι έρευνες

 

 

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο 33χρονος κλειδώθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος, υπό συνθήκες οι οποίες ερευνώνται.

 

 

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι σκοπός του ήταν η ληστεία, όμως πλέον ερευνάται και η πληροφορία ότι ο νεαρός μπήκε στο κατάστημα, όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί.

 

 

Εγκλωβίστηκε όμως μέσα σε αυτό και στην προσπάθειά του να βγει, σπάζοντας τη βιτρίνα, δέχτηκε βίαια χτυπήματα, τόσο από τον κοσμηματοπώλη, όσο και από δεύτερο άνδρα, που έχουν συλληφθεί. 

 

 

Επιπλέον η αστυνομία ερευνά ένα μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο για να διαπιστωθεί αν έχει πάνω του τα αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου.

 

Πηγή: cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ