Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιάκωβου του Αδελφοθεού στην Κόρινθο

Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων τέλεσε χθες Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία για δεύτερη φορά εορτάζει την μνήμη Του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους.

 

Από νωρίς το πρωί ευσεβείς Χριστιανοί από όλη την Κορινθία συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου μας για συμμετοχή με σεβασμό και ευλάβεια στο Ιερό αυτό Μυστήριο, το οποίο τους μετέφερε νοερά στους αρχαίους Χριστιανικούς χρόνους.    

 

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κατά την Μεγάλη Είσοδο, όπου και τέλεσε την «Προσκομιδή» ενώπιον των πιστών, κατά την τάξη της συγκεκριμένης Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο πρωτοχριστιανικό τελετουργικό της, αναλύοντας με λεπτομέρεια και επεξηγώντας όπου εκείνος έκρινε σκόπιμο.

 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχήθηκε «Καλή Χρονιά» με υγεία και φώτιση Θεού, προσκάλεσε το ευσεβές εκκλησίασμα αλλά και όλους τους Κορινθίους να προσευχηθούν για το Νέο (Πολιτικό) έτος 2019  στην Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα της πόλεως μας, που πρόκειται να τελεσθεί το βράδυ της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00.

 

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσήλθε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ζευγολατείου για να παραστεί στο 40/νθήμερο μνημόσυνο του Γεωργίου Εικοσιδέκα, πατρός του Ιερομονάχου π. Νικηφόρου, ο οποίος υπηρετεί στην Ι. Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

 

Την Θ. Λειτουργία εκεί ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, τον οποίο καταλλήλως προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ευχαριστώντας τον για την λειτουργική παράσταση, η οποία παραμύθησε τους συγγενείς του προαπελθόντος, ως και τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Πανοσ. Αρχιμ. κ. Βαρθλομαίο, που παρέστη στο Μνημόσυνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: korinthostv.gr