Θέλουν «κρέμασμα» οι… ανώμαλοι του διαδικτύου

 

Νίκος Συρίγος

Το διαδίκτυο λειτουργεί ακριβώς όπως το μαχαίρι. Μπορείς να κόψεις το φαγητό σου και ταυτόχρονα να σκοτώσεις κάποιον.

 

Διάβασα χθες σε μία από τις κυριακάτικες εφημερίδες για την κόλαση που βιώνουν κάποια κορίτσια με φωτογραφίες τους που διέρρευσαν σε διάφορους ιστότοπους με χυδαίο περιεχόμενο. Προσέξτε: Κάποιοι το βαφτίζουν ερωτικό ξεφτιλίζοντας τη λέξη έρωτας.

 

Κορίτσια που κάποια στιγμή, σε αυτό το… καινούργιο παιχνίδι που γίνεται ανάμεσα στους νεότερους ανθρώπους, έστειλαν μια φωτογραφία ή δέχτηκαν να ποζάρουν στον φίλο τους γυμνές ή ακόμη χειρότερα τις φωτογράφισαν εν αγνοία τους και βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες να γίνονται αντικείμενο ακόμη και χρηματικής συναλλαγής ανάμεσα σε όλα αυτά τα «αρρωστάκια» του Ίντερνετ.

 

Τους «ματάκηδες» του διαδικτύου.

 

Ξέρετε όλους αυτούς που παλιότερα, έπαιρναν σβάρνα όλες τις απόμερες περιοχές για να κάνουν μάτι… Τώρα έχουν την οθόνη τους για μπανιστήρι!

 

Με τη διαφορά ότι τα κορίτσακια που είτε παρασύρθηκαν, είτε δεν ήξεραν καν ότι τα τραβάνε φωτογραφία, πέρα από το σοκ να βλέπουν τις φωτογραφίες τους σε ένα σάιτ, φτάνουν στο σημείο να εκβιάζονται από όλους αυτούς τους αλήτες, που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ήταν και πρώην σχέσεις τους… Εδώ θέλει κρέμασμα, ο τύπος.

 

Κανονικό κρέμασμα.

 

Είμαι ένας πατέρας υπερπροστατευτικός. Έτσι μου λένε. Και με αυτά που βλέπω, ακούω, διαβάζω, μάλλον θα γίνω πολύ περισσότερο. Μεγάλη η ευθύνη να μεγαλώνεις ένα παιδί. Ακόμη μεγαλύτερη, τεράστια ένα κορίτσι. Να με συμπαθάτε οι αγορομπαμπάδες/μαμάδες.

 

Μιλάτε διαρκώς στα παιδιά σας. Προσέξτε: Όχι πλύση εγκεφάλου. Θα αντιδράσουν. Πείτε τους πραγματικά χρήσιμες συμβουλές. Με μεγαλύτερη, να σέβονται τον εαυτό τους. Και το κορμί και το μυαλό τους.

 

Ειδικά τα κορίτσια περπατούν σε τεντωμένο σχοινί. Να εμπιστευτούν ή όχι κάποιον; Και αν ναι μέχρι που θα φτάσει η εμπιστοσύνη τους; Μέχρι την στιγμή που δεν θα κινδυνέψουν με οποιοδήποτε τρόπο, αν ή όταν αυτή η σχέση τελειώσει.

 

Δεν σε κάνει «τρέντι» να στείλεις μια γυμνή φωτογραφία σου, ούτε «οπισθοδρομική» αν δεν στείλεις… Κι αν σε πιέζει για κάτι τέτοιο, ενδεχομένως να είναι και η πρώτη ένδειξη για το μέλλον. Καλή δεν τη λες.

 

Κορίτσια το νου σας… Αγόρια, μπέσα. Μπέσα και αξιοπρέπεια. Αυτά.