Θερμή εισβολή: έρχεται το νέο κύμα καύσωνα

«Κόκκινο» θα χτυπήσει σήμερα ο υδράργυρος σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς έφτασε η πιο δύσκολη ημέρα του καύσωνα. 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr και σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καύσωνα, σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου με 41 βαθμούς Κελσίου

 

Οι περιοχές που θα «ψηθούν» είναι η Θεσσαλία, όπου το θερμόμετρο θα δείξει έως και 41 βαθμούς Κελσίου, η Μακεδονία, η Θράκη και η Στερεά Ελλάδα με 39 βαθμούς Κελσίου έως 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη, εν τω μεταξύ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν έως αύριο, οπότε και αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας. 

 

Σε ό,τι αφορά την Παρασκευή, η Θεσσαλία, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Πελοπόννησος και η Νότια Κρήτη ενδέχεται να δουν θερμοκρασίες έως και 38 βαθμούς Κελσίου. 

 

Παράλληλα, σήμερα και αύριο, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

 

Χθες, σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Ενδεικτικά, η θερμοκρασία στο Δίον Πιερίας ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές τιμές κατεγράφησαν στις Σέρρες 40 βαθμοί και στη Λάρισα 39,3 βαθμοί Κελσίου. 

 

Νέα άνοδο θα σημειώσει, εν τω μεταξύ, η θερμοκρασία, από τη Δευτέρα

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς.

 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ