Θερμή εισβολή με 39άρια

Στα ύψη ανεβαίνει σήμερα, Τετάρτη, η θερμοκρασία σ’ όλη την Ελλάδα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμη και στους 39 βαθμούς Κελσίου.

 

Σύμφωνα με το «meteo.gr» του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εκτεταμένα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 

Νεφώσεις θα εκδηλωθούν μόνο στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών.

 

Ο υδράργυρος θα χτυπήσει… κόκκινο σ’ αρκετές περιοχές, και ιδίως στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

 

Αναλυτικά, θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 19 έως 39 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Οι άνεμοι θα υποχωρήσουν περαιτέρω, καθώς στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ίδιας εντάσεως. Στο Ιόνιο, θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα 4 μποφόρ.

 

Στην Αθήνα, αναμένεται ηλιοφάνεια, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 23 έως 37 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένεται, τέλος, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ