Τι ανέφερε στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

 

“Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου  ετέλεσε την Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018.

 

Στο Κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα, τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί οφείλουν να απεκδυθούν τον παλαιό άνθρωπο και να ενδυθούν τον νέο τον ανακαινισμένο από τον Χριστό. Ο νέος ανακαινισμένος άνθρωπος του Χριστού είναι ο άνθρωπος της αγάπης, της αλληλεγγύης, είναι ο άνθρωπος που αποφεύγει τις διακρίσεις και την πάσης φύσεως ειδωλολατρία. Ολοκληρώνοντας την ομιλία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κατέστησε σαφές ότι μακριά από τον Χριστό και κοντά στην αμαρτία οδηγούμαστε στην κόλαση. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Δημητρίου Γαϊτάνη.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην Αθηνά και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής προκειμένου να συμμετάσχει στον πολυαρχιερατικό Εσπερινό επί τη ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ…".