Την Καθαρά Δευτέρα πάμε "Βαρκαλά"! Γευστική απόλαυση στη Λίμνη Ηραίου

Ο επίλογος του εορτασμού των Αποκριών γράφεται την Καθαρά Δευτέρα. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού. Ώρα να πιάσουμε θέση στο τραπέζι για θαλασσινά, ψαρομεζέδες, ταραμά και φυσικά λαγάνα, ενώ τα παιδιά θα πετάνε το χαρταετό στην αμμουδιά της Λίμνης Ηραίου...

 

Βαρκαλάς! Ένα μαγαζί που και ο χώρος και το μενού, μοιάζουν βγαλμένα από ναυτικές ιστορίες. Τα τραπέζια στήνονται, το φαγητό σερβίρεται, η Λίμνη Ηραίου δίπλα σου, να σε καλεί να βουτήξεις στα γαλαζοπράσινα νερά της, ενώ η αίσθηση από το θαλασσινό αεράκι που χτυπάει το πρόσωπό σου, φέρνει στο νου, καλοκαίρι. Έχεις κάτι καλύτερο;

 

Η ψαροταβέρνα Βαρκαλάς δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις στους λάτρεις του καλού φαγητού. Εδώ, υπηρετούνται οι αξίες της πρώτης ύλης, όσον αφορά την υπεύθυνη αλίευση και στη συνέχεια την επεξεργασία και τη μαγειρική. Εδώ, το φαγητό έχει τον πρώτο λόγο. Με 2 καΐκια δικά τους, να φέρνουν από τα Καλάνησα και τον Βόρειο Ευβοϊκό, όλα τα καλούδια της θάλασσας ολόφρεσκα και τις μαγειρικές νότες νοστιμιάς των παιδιών, η απόλαυση είναι εγγυημένη. Στα παραπάνω, πρόσθεσε τις φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και τις χειροποίητες αλοιφές και έχεις ξεκινήσει το ταξίδι της γεύσης, με τον καιρό πρίμα. 

 

Τα παιδιά του Βαρκαλά, ετοιμάζουν πιάτα - έκπληξη για την Καθαρά Δευτέρα. Όμως, υπάρχουν κάποια αγαπημένα που δεν πρέπει να αφήσεις εκτός, όπως γαριδομακαρονάδα, αστακομακαρονάδα, χτένια αχνιστά, μύδια αχνιστά, χταπόδι ηλιόκαφτο πιασμένο στον Βόρειο Ευβοϊκό. Και αν θέλεις να φας κάτι ιδιαίτερα ψαγμένο, φάε, σκορπίνα ψητή. Αν εξαιρέσεις ότι είναι άσχημη οπτικά και δηλητηριώδης, είναι πεντανόστιμη! Άλλωστε φημίζεται για το ζωμό της, όταν την κάνουμε σούπα και για το κρέας της, όταν την ψήνουμε. Αρκεί να ξέρεις να την ψήσεις. Και ο Σπύρος, ξέρει όλα τα μυστικά για καλό ψήσιμο. 

 

Φάε οπωσδήποτε κριθαρώτο με χειροποίητο special ζωμό θαλασσινών και τριμμένη παρμεζάνα! Μας ευχαριστείς μετά για αυτή την υπέροχη και ιδιαιτέρως χορταστική γευστική πρόταση.

 

Βαρκαλάς
Λίμνη Βουλιαγμένης, Λουτράκι
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6945885896 και 6976756663

 

Βρείτε τον Βαρκαλά στο χάρτη