Τώρα: Χαμός στη Βουλή των Σκοπίων – Πέρασε από την Επιτροπή η συμφωνία

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που εξελίχθηκε σε οργισμένο κλίμα και με τους βουλευτές του VMRO να αποκαλούν συνεχώς «προδότη» τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ συνεδρίασε η Επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, η οποία τελικά υπερψηφίστηκε με 69 ψήφους. Σαράντα βουλευτές καταψήφισαν.

 

Οι βουλευτές φώναζαν «προδότες» από τις θέσεις τους, ενώ μετά την ψηφοφορία άρχισαν να χτυπούν τα χέρια τους στις κοινοβουλευτικές έδρες και να φωνάζουν: «Προδότες, πουλήσατε το κράτος».

 

Το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια έως την Παρασκευή και χρειάζεται απλή πλειοψηφία.

 

Το νομοσχέδιο πρέπει να αποσταλεί στον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος θα πρέπει εντός επτά ημερών να το υπογράψει. Αν ο Ιβάνοφ θέσει βέτο η συμφωνία επιστρέφει στο Κοινοβούλιο, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να υιοθετηθεί με απόλυτη πλειοψηφία και θα πρέπει να ψηφίσουν «υπέρ», 61 βουλευτές.

 

Η συμφωνία στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται και πάλι στον πρόεδρο, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ