ΤΟΥΡΚΙΑ: Δεν πετούσε δικό μας αεροσκάφος

Ένα ελληνικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 κατέπεσε σήμερα (12/04/2018) ανοιχτά της Σκύρου

 

To δελταπτέρυγο Mirage 2000 (ελλ: οφθαλμαπάτη) είναι το βασικό μαχητικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης.

 

Ο τίτλος της Sabah αναφέρει: «ΕΚΤΑΚΤΟ. Αγνοείται ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος στο Αιγαίο», αναφέροντας πως έχει εξαφανιστεί κοντά στο Ιskri, όπως αποκαλείται η Σκύρος, και σημειώνοντας πως διεξάγονται έρευνες διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή του αεροσκάφους.

 

 

Η τουρκική Hurriyet μετέδωσε την είδηση, επικαλούμενη το έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αναφέροντας ότι αγνοείται ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους.

 

 

Παράλληλα, δημοσιεύει και χάρτη της Google, από το σημείο της πτώσης του Mirage-2000-5, ενώ δημοσιεύει και την ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΑ.

 

 

Σε κανένα από τα δύο μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρεται πως το αεροσκάφος επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών, τονίζουν μάλιστα πως στην περιοχή όπου κατέπεσε δεν υπήρχε κανένα δικό τους μαχητικό.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανταπόκριση του Μανώλη Κωστίδη από την Τουρκία, για τον ΣΚΑΪ, από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διαρρέται σημαντική πληροφορία, με βάση την οποία στην περιοχή δεν βρισκόταν τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος, αμφισβητώντας, με τον τρόπο αυτό, πληροφορίες ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης πως "τα ελληνικά Mirage 2000 επέστρεφαν από αναχαίτιση"...

 

 

hurriyet