Τρίτη δόση εμβολίου – Τσακρής: Να χορηγηθεί σε όλους – Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε

Την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους πολίτες ζητά ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής τονίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνει πριν μας προλάβουν τα γεγονότα.

 

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (14/9) στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσακρής τόνισε πως οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις.

 

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα, όπως για αυτόν της οικονομίας ή της εκπαίδευσης. Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβαια και αν εμβολιαστούμε, πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Τσακρή, «οδοδείκτη» για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ όπου ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν την αναμνηστική χορήγηση του σκευάσματος.

 

Τζάκρης: Τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο εύκολα τον ιό

 

Αναφερόμενος στην ανησυχία που επικρατεί για τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε μικρές ηλικίες μετά το άνοιγμα των σχολείων ο Αθανάσιος Τσακρής υπογράμμισε πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο εύκολα τον ιό.

 

«Υπάρχουν μικρές πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης» σημείωσε εστιάζοντας στη νόσηση των ανηλίκων.

 

«Δεν ξέρουμε όμως τι θα συμβεί με τον covid μακράς διάρκειας και τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει για τα παιδιά που θα νοσήσουν» δήλωσε κλείνοντας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ