Τσακαλώτος: Κερδίσαμε την αξιοπιστία μας, μπορούμε και περισσότερα

Στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ακόμα για το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου με «όπλο» την υπεραπόδοση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρεται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλέιδης Τσακαλώτος με δήλωσή του στην εφημερίδα Έθνος.

 

«Εµείς µπορούµε να διεκδικήσουµε πράγµατα γιατί ήδη κερδίσαµε την αξιοπιστία µας. Η Νέα Δηµοκρατία µάς λέει ότι, στην απίθανη περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, όταν αποκτήσει αξιοπιστία, τότε θα µπορέσει να διεκδικήσει κι αυτή κάτι. Συνιστώ στους ψηφοφόρους της Νέας Δηµοκρατίας να έχουν µεγάλη υποµονή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οδηγός» για το έκτακτο πακέτο κοινωνικών μέτρων που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μετά το Πάσχα, θα είναι το πρωτογενές πλεόνασµα ύψους 4,29% που επιβεβαίωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

 

Το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα αποτελέσει και τη βάση για την κρίσιµη συζήτηση που θα έχουν αµέσως µετά το Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ώστε να καθορίσουν το νέο πακέτο θετικών µέτρων που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ