Τζανάκης-Η Όμικρον κρύβει «άσους στο μανίκι» – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης μίλησε  για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας

 

Θα συνεχιστεί η αύξηση των νεκρών και το επόμενο διάστημα, γεγονός που οφείλεται στους πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι καταλήγουν στα νοσοκομεία από τις επιπλοκές της μετάλλαξης Όμικρον.

 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, κρατά ακόμα κάποιες επιφυλάξεις αναφορικά με την ύφεση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα ημερήσια κρούσματα. Σε επικοινωνία που είχε με το Newsbomb.gr, ανέφερε: «περισσότερα στοιχεία για την πορεία της Πανδημίας θα έχουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες ωστόσο τα μοντέλα μας δείχνουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο ημερήσιος μέσος όρος θα είναι στις 15.000. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ημέρα που θα δούμε και 20.000».

 

Και πρόσθεσε: «οι μεταλλάξεις αποτελούν φυσική πορεία του ιού που πιέζεται να εξελιχθεί. Όσο ο ιός είναι στην κοινότητα, ψάχνει τρόπους να τρυπώσει σε όλα μας τα κύτταρα. Δεν έχουμε τελειώσει με την Όμικρον, μην πανηγυρίζουμε, κρύβει άσσο στο μανίκι και ίσως τον βγάλει το επόμενο διάστημα».

 

Τέλος σε σχέση με τους λεγόμενους σκληρούς δείκτες, ο κ. Τζανάκης ανάφερε ότι μέχρι το τέλος του μήνα οι θάνατοι θα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και δεν είναι απίθανο να καταγραφούν αριθμοί μεγαλύτεροι από όσους έχουμε καταγράψει μέχρι σήμερα ενώ οι διασωληνωμένοι θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα κοντά στους 700. Από το τέλος του Ιανουαρίου και μετά θα αρχίσουν να βελτιώνονται και αυτοί οι δείκτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ