Βατικανό: Απομακρύνθηκε ιερέας που έχει καταδικαστεί για βιασμούς ανηλίκων

Στην ανακοίνωσή της η APECL αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την απόφαση του Βατικανού να επαναφέρει τον ιερέα Μανσούρ Λαμπάκι «σε καθεστώς λαϊκού». «Προσευχόμαστε για τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων», πρόσθεσε.

 

Η ανακοίνωση αυτή συνιστά την πρώτη αναγνώριση των εγκλημάτων του Λαμπακί από τον λιβανέζικο κλήρο, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Legal Agenda.Το Βατικανό δεν ήταν διαθέσιμο για να σχολιάσει την υπόθεση.

 

Ο ιερέας καταδικάστηκε ερήμην, τον Νοέμβριο του 2021, σε κάθειρξη 15 ετών από το Κακουργιοδικείο του Καλβαντός α Καέν, στη δυτική Γαλλία.

 

Ο Μανσούρ Λαμπακί ίδρυσε και διεύθυνε από το 1991 μέχρι το 1998 το ίδρυμα «Παναγία-Παιδιά του Λιβάνου» στο Ντουβρ-λα-Ντελιβράντ, κοντά στην Καέν. Στο ίδρυμα αυτό φιλοξενούνταν ορφανά από τον Λίβανο. Ο Λαμπακί κρίθηκε ένοχος για βιασμούς πολλών νεαρών κοριτσιών.

 

Ο 82χρονος σήμερα Λαμπακί διέφυγε στον Λίβανο. Σε βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης το 2016, όμως ο Λίβανος δεν εκδίδει τους πολίτες του σε άλλες χώρες. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

 

Η Legal Agenda χαιρέτισε την απόφαση του Βατικανού και ζήτησε «να μπει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας του κλήρου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ