Βιαστής γυναίκας δικαιούται να δει το παιδί που γέννησε το θύμα - Η νομοθεσία που προκαλεί αντιδράσεις

Μία υπόθεση που αφορά στο νόμιμο δικαίωμά ενός βιαστή να βλέπει το παιδί που έφερε στον κόσμο το θύμα του έρχεται στην επιφάνεια με δημοσιεύματα στον Βρετανικό Τύπο.  

 

Σύμφωνα με την απόφαση του Rotherham Council, ο Arshid Hussain, ο οποίος καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης το 2016, έχει το δικαίωμα να βλέπει το παιδί που προέκυψε μετά το βιασμό του θύματός του, Sammy Woodhouse.

 

Η ίδια, μιλώντας στο BBC, δήλωσε την έκπληξή της όταν πληροφορήθηκε την απόφαση του δικαστηρίου καθώς γνώριζε ότι ο βιαστής της δεν είχε καταθέσει ποτέ αίτηση να συναντήσει τον γιο της.

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης από την μεριά του δηλώνει ότι γίνονται επείγουσες ενέργειες προκειμένου να «διερευνηθούν και οι ελλείψεις που προέκυψαν στην συγκεκριμένη υπόθεση».

 

Η κα Woodhouse περιέγραψε τον Hussain ως «επικίνδυνο» τόσο για την ίδια όσο και για τα παιδιά.    

 

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter καλεί την κυβέρνηση «ν' αλλάξει το νόμο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι βιαστές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιδιά που γεννιούνται μέσω βιασμών».

 

Ο Hussain, γνωστός και ως Mad Ash στην συνοικία του Rotherham ήταν ένας εκ των τριών αδερφών που έχουν κατηγορηθεί για περισσότερες από 50 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, μεταξύ των οποίων και η περίπτωση της Woodhouse, η οποία ήταν μόλις 14 ετών τότε που έπεσε θύμα βιασμού.

 

Η Woodhouse που αποφάσισε να άρει την ανωνυμία της προκειμένου να βοηθήσει κι άλλα θύματα, μεταξύ άλλων είπε πως νόμιζε ότι μετά τη φυλάκιση του Hussain θα μπορούσε να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς να πρέπει να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

 

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των παιδιών στην ασφάλεια.

 

Η κα Woodhouse που μιλά για την σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών αλλά και τη δική της τραυματική εμπειρία ζητά αλλαγή του πλαισίου νόμου που αφορά στην προστασία των παιδιών (1989 Children's Act) έχοντας στο πλευρό της την βουλευτή του Sheffield Heeley, Louise Haigh.

 

«Πρέπει να σταματήσει αυτό» δηλώνει, προσθέτοντας ότι ο γιος της, ο οποίος την υποστηρίζει σε όλο αυτό, της έχει δώσει την άδεια να μιλήσει ανοιχτά.  

 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης από την μεριά του δηλώνει ότι οι τοπικές Αρχές μπορούν να ζητούν την άδεια από τα δικαστήρια ώστε να μην ειδοποιούνται οι γονείς που δεν υπόκεινται στο νόμο περί γονεϊκής ευθύνης όπως επίσης και ότι τα δικαστήρια θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις πιθανές βλάβες που μπορούν να προκύψουν στο παιδί αλλά και την μητέρα».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ