Βιταμίνη Ε: Το προϊόν σούπερ σταρ για το δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά

Ενώ μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη αυτού του αντιοξειδωτικού τρώγοντας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε όπως χόρτα και σόγια, πρόκειται για το συστατικό σούπερ σταρ του δέρματος όταν εφαρμόζεται τοπικά, βοηθώντας στην καταπολέμηση των σπυριών και των μαύρων στιγμάτων.

 

Βιταμίνη Ε: Το προϊόν σούπερ σταρ για το δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά

 

Αναρωτιέστε ποια είναι τα οφέλη της βιταμίνης Ε για το δέρμα σας; Δεδομένου ότι είναι ταυτόχρονα αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες συστατικό, η βιταμίνη Ε έχει πολλά και διαφορετικά οφέλη για το δέρμα, σύμφωνα με το goodhousekeeping.com.

 

Προστασία από τον αποχρωματισμό

 

Εάν είστε επιρρεπείς σε σκούρες κηλίδες ή υπερχρωματισμό, η προσθήκη της βιταμίνης Ε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα μπορούσε να είναι ευεργετική, καθώς οι αντιοξειδωτικές επιδράσεις της βιταμίνης Ε μπορούν να προλάβουν το σκούρο χρώμα του δέρματος λόγω της έκθεσης στον ήλιο.

 

Αντιγήρανση

 

Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε μετριάζει τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, γεγονός που την καθιστά ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό. Η βιταμίνη Ε βοηθά στην καταπολέμηση των «οξειδωτικών επιδράσεων της περιβαλλοντικής και εσωτερικής γήρανσης».

 

Καταπολέμηση της ακμής

 

Η βιταμίνη Ε μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην ηρεμία του δέρματος με τάση για ακμή, καθώς οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της μπορεί να περιορίσουν την εμφάνιση ακμής. Κάτι που θα μπορούσε, επίσης, να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση κάθε αποχρωματισμού που προέρχεται από την ακμή.

 

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε βιταμίνη Ε για το δέρμα

 

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε στο δέρμα σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε καθαρό έλαιο βιταμίνης Ε στο πρόσωπό σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που έχει αναμειχθεί με το συγκεκριμένο συστατικό. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το goodhousekeeping.com τα προϊόντα που έχουν αναμειχθεί με βιταμίνη Ε λειτουργούν καλά για τους περισσότερους τύπους δέρματος.

 

Εάν, όμως, έχετε λιπαρό δέρμα, φροντίστε να χρησιμοποιείτε βιταμίνη Ε μόνο συνδυαστικά σε κάποιο άλλο προϊόν, και όχι με την μορφή του ελαίου βιταμίνης Ε. Από την άλλη, το καθαρό έλαιο βιταμίνης Ε είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί από τις γυναίκες με πιο ξηρό δέρμα, των οποίων οι πόροι δεν είναι επιρρεπείς στο φραγμό.