Βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

 

Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα πέσουν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο με ένταση έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ.

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα «πυκνώσουν» και  το μεσημέρι και το απόγευμα ενδεχομένως να «δώσουν» βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

 

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν, για ακόμα μία μέρα, στην κεντρική Ελλάδα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς και στη δυτική και νότια Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς.

 

Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Έως 33 βαθμούς το θερμόμετρο στα νησιά του Αιγαίου.

 

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας η ηλεκτρική δραστηριότητα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη με το σύστημα ανίχνευσης «ZEUS» να καταγράφει 3.000 κεραυνούς.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ