Ξανά μόνος στην παρέλαση ο μικρός Χρήστος

Ο μικρός Χρήστος Καμπόσος ετοιμάζεται να κάνει για ακόμη μια φορά παρέλαση και ας είναι ο μόνος μαθητής στο σχολείο του.  

 

 

Ο μοναδικός μαθητής στο νησάκι των Αρκιών θα σηκώσει αύριο την ελληνική σημαία και οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να τον χειροκροτήσουν.   Στο πλευρό του 9χρονου μαθητή της τρίτης δημοτικού, που είχε συγκινήσει και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα είναι η δασκάλα του κα Μαρία Τσιαλέρα.  

 

 

Η κα Τσιαλέρα φανερά συγκινημένη μίλησε στο LIFO.gr  μας είχε περιγράψει  πώς ο μικρός της μαθητής σήκωσε όλο ενθουσιασμό τη σημαία.   Demetrios Ioannou / SOOC   Έχοντας ήδη 18 χρονία πορείας ως παιδαγωγός, η κα Τσιαλέρα βρέθηκε φέτος στο ακριτικό νησί για πρώτη φορά και κλήθηκε να γίνει η δασκάλα του μοναδικού μαθητή.   Κι όμως, λέει πως είναι πολύ ευτυχισμένη και πως δεν αισθάνεται καθόλου μοναξιά καθώς οι κάτοικοι του νησιού την έχουν αγκαλιάσει και την αγαπάνε.

 

 

«Νιώθω πως εδώ είναι το σπίτι μου», λέει. Η σχέση της με τον μικρό μαθητή είναι άριστη και μας είπε πως είναι ο Χρήστος είναι ένα εξαιρετικό παιδί που έχει όρεξη για μάθηση αν και οι δυσκολίες είναι πολλές γιατί δεν μπορούν να βάλουν ούτε τηλεόραση, ούτε ίντερνετ.   Φέτος ωστόσο, τον μικρό Χρήστο θα χειροκροτήσει και ένα μέλος της κυβέρνησης καθώς αύριο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής θα βρεθεί για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ηςΜαρτίου σε Αρκιούς και Πάτμο.  

 

 

Ο κ. Κουρουμπλής θα φτάσει, αεροπορικώς, το πρωί της Κυριακής, 25 Μαρτίου, στη Σάμο, και από εκεί, με σκάφος του Λιμενικού Σώματος θα μεταβεί στους Αρκιούς, όπου θα συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στον εκκλησιασμό και στην παρέλαση του μοναδικού μαθητή στο νησί.

 

 

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής θα μεταβεί στην Πάτμο, όπου επίσης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση και στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις.   Ο Υπουργός Ναυτιλίας θα αναχωρήσει το μεσημέρι από την Πάτμο για τη Σάμο, από όπου το απόγευμα θα επιστρέψει στην Αθήνα

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ