Ξάνθη: Στόχος Χρυσαυγιτών έγινε καθηγητής μαθηματικών (εικόνες)

Στόχος μελών της Χρυσής Αυγής έγινε μαθηματικός στην Ξάνθη, τις προηγούμενες μέρες γράφοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον του στους τοίχους του σχολείου όπου υπηρετεί. Πρόκειται για τον μαθηματικό Θανάση Παπασταθόπουλο ο οποίος υπηρετεί στο 3ο ΓΕΛ Ξάνθης. Το περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος αναρτώντας φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

 «Μπουνιές και κλωτσιές στους τουρκόφιλους καθηγητές», «αριστερός μαθηματικός, π… και λαγός», «μακεδονική γη ελληνική» «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν στους τοίχους του σχολείου Χρυσαυγίτες ενώ ο κέλτικος σταυρός, το γνωστό ναζιστικό σύμβολο, συνόδευε τα συνθήματα.

 

 

Πρόκειται για ένα από τους καλύτερους καθηγητές τους σχολείου ο οποίος δεν έχει απασχολήσει ποτέ για τη συμπεριφορά του είπε στο ethnos.gr ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης Γιώργος Παπαθανασίου. 

 

 

«Δίνει όλη του την ψυχή μέσα στην τάξη. Οι  ίδιοι οι μαθητές δίνουν τα εύσημα για τον τρόπο που κάνει το μάθημα. Το μόνο που θα καταφέρουν με την στοχοποίησή του είναι να μειώσουν την απόδοσή του. Είναι πέρα για πέρα κατακριτέο το περιστατικό» δήλωσε στο ethnos.gr o κ. Παπαθανασίου.

 

 

Το 3ο ΓΕΛ βρίσκεται στην άκρη της πόλη της Ξάνθης και λίγο πριν τους πρώτους λόφους της Ροδόπης. Στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού. 

 

 

«Προβληματίστηκα πολύ αν θα έπρεπε ή όχι να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες αυτές.Χθες το πρωί οι τοίχοι του σχολείου μου γέμισαν συνθήματα μίσους, ρατσισμού και τρομοκρατίας από την ναζιστική οργάνωση Χ.Α. Τα δύο από αυτά στρέφονταν δυστυχώς εναντίον μου, σε μια πρωτοφανή στοχοποίηση.

 

Το ζήτημα, προφανώς δεν είναι προσωπικό. Η τρομοκράτηση και στοχοποίηση εκπαιδευτικών που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις είναι συνηθισμένη μέθοδος τον τελευταίο καιρό. Η αντίδρασή μας στο ναζισμό πρέπει να είναι καθολική και χωρίς αστερίσκους» σχολίασε ο  καθηγητής μαθηματικών Θανάσης Παπασταθόπουλος. 

 

 

Ξάνθη: Στόχος  Χρυσαυγιτών έγινε καθηγητής μαθηματικών (pics)

 

 

Ξάνθη: Στόχος  Χρυσαυγιτών έγινε καθηγητής μαθηματικών (pics)

 

 

Ξάνθη: Στόχος  Χρυσαυγιτών έγινε καθηγητής μαθηματικών (pics)

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ