Υπερηφάνεια! Πρωταθλητής Ελλάδας στο ομαδικό παίδων ο Ποσειδώνας Λουτρακίου

Ο Ποσειδών Λουτρακίου είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο ομαδικό παίδων στην επιτραπέζια αντισφαίριση, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022...

 

Επικράτησε σε ένα σπουδαίο τελικό, ο οποίος κρίθηκε στα πέντε επί μέρους ματς κι έκλεισε με σασπένς και συγκίνηση το πρώτο μέρος στο πετυχημένο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ορεστιάδας, στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».

 

Το σωματείο του Λουτρακίου, έφτασε στον παρθενικό τίτλο του στο ομαδικό της συγκεκριμένης κατηγορίας και τον πρόσθεσε στον αντίστοιχο περσινό στους παμπαίδες, που επίσης είχε ιστορική διάσταση. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε την οικοδέσποινα Φιλία Ορεστιάδας με 3-2.

 

Στο ομαδικό παίδων πήραν μέρος 9 ομάδες και αρχικά χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ. Ύστερα από μία σειρά θεαματικά και αμφίρροπα παιχνίδια έφτασαν στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου ο Ποσειδών Λουτρακίου από το νούμερο 1 των seeding και η Φιλία Ορεστιάδας από το νούμερο 4. Έγινε τελικός για γερά νεύρα, γεμάτος διακυμάνσεις στα σκορ και εναλλαγές συναισθημάτων, ενώ οι λιγοστοί φίλαθλοι από την Ορεστιάδα ζέσταναν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα με τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις τους για την τοπική ομάδα.

 

Τα τρία από τα πέντε ματς πήγαν στα πέντε σετ. Τα δύο τα πήρε ο Ποσειδών κι αυτό αποδείχτηκε αποφασιστικής σημασίας, καθώς δεν έφτασαν για τη Φιλία οι δύο νίκες του Μηλικούδη. Στο φινάλε ο Κούτρα υπερείχε του Γακίδη και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για το Λουτράκι έπειτα από αναμέτρηση τριών ωρών.

 

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Φιλία-Ποσειδών Λουτρακίου 2-3:

 

Κωνσταντίνος Μηλικούδης-Γιάννη Κούτρα 3-0 (11-6, 12-10, 11-9)

Γιάννης Γακίδης-Γιάννης Αναστασιάδης 2-3 (11-9, 10-12, 6-11, 13-11, 10-12)

Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής-Γιάννης Κιοσελόγλου 2-3 (11-3, 9-11, 11-8, 4-11, 10-12)  

Μηλικούδης-Αναστασιάδης 3-2 (11-6, 10-12, 7-11, 11-7, 11-9)

Γακίδης-Κούτρα 0-3 (3-11, 5-11, 8-11)

 

Οι προπονητές του Ποσειδώνα Χρήστος Τσαρσιταλίδης και Τάκης Τσαρισσταλίδης είχαν στη σύνθεση και τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη και γενικά τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στη διοργάνωση. Με δύο 12χρονους (Κιοσελόγλου, Ισαακίδη) κι έναν 14χρονο (Κούτρα) πέραν του Αναστασιάδη, που είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου.  Η Φιλία του Γκεόργκι Δασκάλοφ χρησιμοποίησε στους αγώνες και τον Στέλιο Τζιαμαλίδη.

 

Ο Ποσειδών άρχισε την πορεία του από το 1ο γκρουπ όπου αναδείχτηκε νικητής επικρατώντας με 3-0 της Προόδου Βουτζά Ραφήνας και του ΠΑΟ Φυλής. Μπήκε κατευθείαν στα ημιτελικά κι εκεί απέκλεισε, επίσης με 3-0, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.  

 

Η Φιλία Ορεστιάδας πήρε αρχικά την 1η θέση στο 3ο γκρουπ όπου είχε αναμετρήσεις με δύο άλλες ομάδες του Έβρου. Νίκησε με 3-2 τον επικεφαλής Εθνικό Αλεξανδρούπολης και με 3-0 τον Φάρο Αλεξανδρούπολης. Την Παρασκευή κατάφερε την είσοδο στα μετάλλια όταν επιβλήθηκε με 3-0 της Προόδου και αργότερα νίκησε στην 4άδα και το 2ο φαβορί, τους Φοίνικες, με σπουδαία ανατροπή 3-2. Τρεις ώρες κράτησε ο συγκλονιστικός δεύτερος ημιτελικός, όπου στο φινάλε ο Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής πήρε τη νίκη στα πέντε σετ κόντρα στο νούμερο 2 των παίδων, τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου κι ενώ έχανε 1-2 στα σετ και 6-10 στους πόντους! Η οικοδέσποινα ομάδα χρησιμοποίησε τέσσερις παίκτες στο ματς με τον Γκαϊντατζή να αντικαθιστά στο τέλος τον Τζιαμαλίδη.

 

Οι Φοίνικες Πάτρας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέκτησαν την 3η θέση. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ