Υποκλίθηκε στη «βασίλισσα» η Παρί!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν πήρε την προπονητική ταυτότητα του Ουνάι Έμερι και η Ρεάλ Μαδρίτης με σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Κασεμίρο έσβησε για μία ακόμα χρονιά το όνειρο της Παρί Σεν Ζερμέν (1-2).

 

Στην ανάγνωση της ενδεκάδας της Ρεάλ Μαδρίτης εύκολα μπορούσε κανείς να διακρίνει την προπονητική παρέμβαση του Ζινεντίν Ζιντάν. Εκτός αρχικού πλάνου Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ και Ίσκο, μέσα όλοι εργάτες (Κόβατσιτς, Λούκας Βάθκεθ, Μάρκο Ασένσιο). Φανερή η πρόθεση του «Ζιζού» για λιγότερη κλάση, αλλά περισσότερη ενέργεια. Με λίγα λόγια; Περισσότεροι μαχητές για πάρτη του finisher Κριστιάνο Ρονάλντο, που περίμενε μία και μόνο φάση για να καθαρίσει την πρόκριση.

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε και στο 8ο φετινό του παιχνίδι στο Champions League (12ο στη φετινή διοργάνωση) και η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης προκρίθηκε για μία ακόμα φορά στα προημιτελικά σε μία επίδειξη ανωτερότητας στην πόλη του φωτός.

 

Η «βασίλισσα» άντεξε στην αρχική πίεση που δημιούργησε η καυτή εξέδρα και με απανωτά στημένα έψαχνε να βρει το γκολ που θα της έδινε το απόλυτο πλεονέκτημα, ωστόσο έπεσε σε έναν εξαιρετικό Αρεολά.

 

Ο Γάλλος τερματοφύλακας είπε «όχι» σε εξ’ επαφής διαγώνιο σουτ του Σέρχιο Ράμος (18’), αλλά και σε κλασικό τετ-α-τετ του Μπενζεμά (38’), με την Ρεάλ Μαδρίτης να απειλείται μόνο από δύο διαγώνια σουτ των Ντι Μαρία (41’) και Μπαπέ (43’) από πολύ δύσκολες γωνίες, τα οποία έβγαλε ο πολύ σταθερός Νάβας.

 

Τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν στην έναρξη της επανάληψης έκοψαν την φούρια των γηπεδούχων, που μέσα στην καταχνιά βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

 

Ο Λούκας Βάθκεθ με τον Μάρκο Ασένσιο έστησαν μία υπέροχη κόντρα, ο πρώτος έβγαλε μία συστημένη σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (51’) διέταξε σιωπή στο «Παρκ ντε Πρενς» την ημέρα των 116ων γενεθλίων της Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Η αποβολή του Βεράτι έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των Ισπανών που πιθανώς να επαναπαύτηκαν από την εξέλιξη, αφού άρχισαν να βλέπουν το παιχνίδι πιο χαλαρά.

 

Ο Ασένσιο σπατάλησε την ευκαιρία για το 0-2, σημαδεύοντας το δοκάρι του Αρεολά από το ύψος της μικρής περιοχής (69’) και στην επόμενη φάση οι Γάλλοι ισοφάρισαν. Μετά από σύγχυση στα καρέ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Καβάνι σκόραρε… κατά λάθος μετά από τρίσποντη καραμπόλα, όταν η μπάλα χτύπησε τυχαία στο γόνατό του (71’, 1-1)!

 

Ακόμα κι έτσι όμως το παιχνίδι έγερνε περισσότερο προς το διπλό, παρά προς τον άσο. Ο Μπενζεμά σπατάλησε νέα τεράστια ευκαιρία, όταν εγωιστικά πλάσαρε άουτ (74’), όμως η μπάλα απέδωσε δικαιοσύνη λίγο αργότερα.

 

Νέα φαρμακερή κόντρα της «βασίλισσας», λάθος απομάκρυνση του Ραμπιό και ο Κασεμίρο με σουτ που κόντραρε και στον Μαρκίνιος έκανε το 1-2 (80’) που τελείωσε την σεμνή τελετή.

 

Ο Λούκας Βάθκεθ είχε νέο δοκάρι μετά από πάσα πάρε-βάλε του Μπέιλ (83’) με τους Γάλλους να υψώνουν λευκή σημαία στο τέλος, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα της «βασίλισσας» που έδειξε για μία ακόμα φορά ότι οι Παριζιάνοι έχουν ακόμα πολλά ψωμιά να φάνε σε αυτό το επίπεδο, μέχρι να μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Μαδριλένους.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ