Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα

Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες έως και 40 βαθμούς Κελσίου αναμένονται για σήμερα, Κυριακή.

 

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τόσο στα ηπειρωτικά, όσο και στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

 

Μάλιστα, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ξηρασία και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο, αναμένεται να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

 

​Πιο αναλυτικά, ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, από 21 έως 38 στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη, από 23 έως 40 στα δυτικά ηπειρωτικά, από 22 έως 38 στη Θεσσαλία, από 23 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 25 έως 34 στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 35 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από 24 έως 32 στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 32 βαθμούς.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 33 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις στο ορεινά του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ