Ζευγολατιό: Πριν γίνει ο “Βλάχικος Γάμος” θα φέρει διαζύγιο;

Τα μειωμένα κονδύλια για πολιτιστικές εκδηλώσεις που επέβαλλε η Ενωμένη Αντιπολίτευση Βέλου Βόχας στον προϋπολογισμό του δημου ήταν αναπόφευκτο ότι θα δημιουργούσαν πολλά προβλήματα. Και τα πρώτα εμφανίστηκαν ήδη.

 

Ο “Βλάχικος Γάμος” που διοργανώνει το Ζευγολατιό μπήκε στην διελκυστίνδα αντιπαράθεσης ανάμεσα στη “Νέα Πνοή” του Θανάση Μανάβη και την “Ανέλιξη”. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία -εμμέσως, πλην σαφώς- εγκαλούσε τον δήμο για το γεγονός ότι δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ για τον στολισμό του Ζευγολατιού, ξεχνώντας προφανώς πως ο ίδιος, η παράταξή του αλλά και οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας καταψήφισαν τον Π/Υ που κατέθεσε η δημοτική αρχή και είχε αυξημένα κονδύλια για εκδηλώσεις.

 

“ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ” αναφέρει στην ανακοίνωση η “Νέα Πνοή” και συνεχίζει:

 

“Το Κοινοτικό συμβούλιο του Ζευγολατιού, απέδειξε σε κάθε δύσπιστο, ότι η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ήταν έτοιμη σε όλα τα επίπεδα να διοικήσει και να απογειώσει τον δήμο Βέλου-Βόχας.
ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ από την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, τα μέλη της Νέας Πνοής, στο κοινοτικό συμβούλιο Ζευγολατιού και ο Πρόεδρος Γιάννης Παπαδημητρίου, όχι μόνο στόλισαν όμορφα την πρωτεύουσα του δήμου, με δωρέες και δικά τους χρήματα, αλλά θα διοργανώσουν με την συνεργασία και την εθελοντική προσφορά των συλλόγων της πόλης και τον καλύτερο «Βλάχικο γάμο» σε λίγες ημέρες.!

 

Οφείλουμε να τονίσουμε και να συγχαρούμε την προσπάθεια των συλλόγων, που δείχνουν τον δρόμο της προσφοράς.

Οσοι κινδυνολογούσαν ότι θα παγώσουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον δήμο αλλά και όσοι ονειρεύονται «οπισθοχωρήσεις», προσγειώθηκαν ανώμαλα από την θέληση, την εργατικότητα αλλά και την δυναμική που έχουν τα στελέχη της παράταξης μας..!

 

Το Ζευγολατιό, στολίστηκε Αποκριάτικα και κάνει εκδηλώσεις χωρίς να πάρει μισό ευρώ από την δημοτική αρχή.

Προκαλεί θλίψη για μία ακόμα φορά η προσπάθεια του δημάρχου να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Προσπαθεί με ανακοινώσεις να υφαρπάξει την προσπάθεια του κοινοτικού συμβουλίου και παρουσιάζει στην επίσημη σελίδα του δήμου, πανηγυρίζοντας τον στολισμό του Ζευγολατιού, όταν ξέρει ότι δεν έδωσε σεντς για αυτό και ιδιαίτερα για τον Βλάχικο γάμο.

 

Τα έχουμε ζήσει όλα με τον κ. Παπακυριάκο και δεν θα μας δημιουργήσει έκπληξη, αν τον δούμε να καμαρώνει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, με την δουλειά των άλλων.
Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ είναι υπερήφανη για τα στελέχη της και αποδεικνύεται ότι μπορεί να κινητοποιήσει τις υγιείς και ενεργές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος των πολιτών.

 

Συγχαίρουμε το Κοινοτικό συμβούλιο Ζευγολατιού για την δουλειά του.

Οσο περνούν οι ημέρες, καταλαβαίνουν όλοι οι πολίτες πόσο σημαντική είναι η παρέμβαση μας στον προϋπολογισμό του δήμου, η οποία δίνει λεφτά στους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια, για να ΑΝΘΙΣΟΥΝ και πάλι τα χωριά μας.

 

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη για να έρθουν καλύτερες ημέρες στον δήμο Βέλου-Βόχας. Η κοινωνία έχει σας έχει ήδη ξεπεράσει κ.Παπακυριάκο και αφου δεν μπορέσατε ποτέ να είστε χρήσιμος, τουλάχιστον μην δημιουργείτε προβλήματα σε όσους μπορούν να κάνουν όμορφα και χρήσιμα πράγματα“.

 

Τι απαντά η “Ανέλιξη”

 

Απαντώντας στην ανακοίνωση της παράταξης Μανάβη για τον “Βλάχικο Γάμο”, η πρόεδρος της “ΑΝΕΛΙΞΗΣ”, Μαρία Καλλίρη αναφέρθηκε σε όλες τις προσπάθειες που έκανε η δημοτική αρχή για να στηρίξει την προσπάθεια του κοινοτικού συμβουλίου, χωρίς προσπάθεια να καπελώσει τις προσπάθειες των διοργανωτών. Καλεί ταυτόχρονα τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου να αποφασίσουν αν δρουν ως στελέχη της παράταξης Μανάβη ή ως απλοί δημότες που ανιδιοτελώς νοιάζονται για τον τόπο τους:

 

 

“O Δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ ‘’ΑΝΕΛΙΞΗ’’ στηρίζαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε κάθε πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στα όρια του δήμου μας.
Έτσι, στηρίξαμε από πέρυσι ακόμα την ιδέα της αναβίωσης του Βλάχικου Γάμου στο Ζευγολατιό.
Φέτος, χωρίς να έχουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης που θα μας έδινε ένας ψηφισμένος προϋπολογισμός, σταθήκαμε και πάλι δίπλα στη διοργάνωση, με έμπρακτους τρόπους:

 

– Βρεθήκαμε σε συνάντηση στην Π.Ε. Κορινθίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιο Γκιολή και την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Παιδείας κα. Αθηνά Κόρκα-Κώνστα για να υποστηρίξουμε τη χρηματοδότηση του Βλάχικου Γάμου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

– Συμπεριλάβαμε στην εισήγησή μας ως Δήμος Βέλου-Βόχας προς την Περιφέρεια αίτημα για τη χρηματοδότηση του δρώμενου με 2000€.

 

– Προβάλαμε τις ενέργειες της Κοινότητας Ζευγολατιού για το στολισμό της αγοράς του χωριού όπου θα γίνει ο Βλάχικος Γάμος, μέσα από την επίσημη σελίδα των Εκδηλώσεων του Δήμου Βέλου-Βόχας στο Facebook, χωρίς καμία προσπάθεια καπελώματος.

 

Φαίνεται όμως ότι μερίδα της αντιπολίτευσης δεν έχει την ίδια άποψη και γι αυτό λυπούμαστε ιδιαίτερα που μια τόσο ωραία εκδήλωση, έγινε αντικείμενο παραταξιακής εκμετάλλευσης και αυτό που εμείς κάνουμε εδώ και 10 χρόνια παρουσιάζεται ως άθλος.

 

Καλούμε όσους εμπλέκονται και συμμετέχουν στη διοργάνωση του Βλάχικου Γάμου να μας πουν αν αισθάνονται συντελεστές της Νέας Πνοής και όχι ως απλοί δημότες που ανιδιοτελώς νοιάζονται για τον τόπο τους.

 

Αν αυτό συμβαίνει, τότε ως Δήμος Βέλου-Βόχας και ως ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ” οφείλουμε να αποχωρήσουμε και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

 

korinthia.net.gr