Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με... αγάπη έβαλε τον σύντροφό της σε εκλόγιμη θέση

Ισχυρές αναταράξεις στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την Πλεύση Ελευθερίας, έχουν προκαλέσει οι αλλαγές στις θέσεις των υποψηφίων, καθώς μία από τις νέες επιλογές της σε εκλόγιμη θέση είναι ο σύντροφός της Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος δεν ήταν καν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές.

 

Σημειώνεται πως οι τελευταίοι χειρισμοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσαν την αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια τριών υποψηφίων, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν σε ηχηρές καταγγελίες εναντίον της. Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Ζωή Κωνσταντοπούλου πως λειτουργεί αυταρχικά και άλλαξε τη σειρά κατάταξης αρκετών υποψήφιων βουλευτών, όπως αυτή καταγράφηκε από τις κάλπες του Μαΐου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγορείται ότι έβαλε χαμηλότερα στη λίστα στελέχη που είχαν πρωτεύσει σε σταυρούς, για να προωθήσει άλλους υποψηφίους της αρεσκείας της.

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε σε εκλόγιμη θέση στην Α΄Αθήνας τον σύντροφό της

Στην Α' Αθηνών τοποθετήθηκε δεύτερος στη λίστα, κάτω από την ίδια την επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο σύντροφός της Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος μάλιστα στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν ήταν καν υποψήφιος. Ο κ. Καραναστάσης πήρε τη θέση της Ελένης Δημοπούλου, η οποία είχε έρθει δεύτερη σε σταυρούς και πλέον είναι στην τέταρτη θέση.

 

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών, με απόφαση Κωνσταντοπούλου, η Όλγα Δάλλα, η οποία είχε έρθει πρώτη με 6.168 σταυρούς, τοποθετήθηκε τρίτη, και έβαλε στην πρώτη θέση τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος είχε κατέβει στην… Α' Αθηνών και ήρθε τρίτος με 2.577 ψήφους.

 

Παράλληλα, με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση ο Ευθύμιος Μαυράκης, ο οποίος είχε καταταγεί τελευταίος στον Νότιο Τομέα με 1.932 ψήφους.

 

Η Όλγα Δάλλα με μια ανάρτηση-καταπέλτη στα social media ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας, καταγγέλλοντας ότι εξαπατήθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

«Ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους. Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κυρία Δάλλα.

 

Αλλη υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας στην Β’ Πειραιά, η Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία ήρθε επίσης πρώτη σε σταυρούς (4.401) στις εκλογές του Μαΐου, κατήγγειλε με ανάρτησή της στο facebook πως με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου «φυτεύτηκαν» υποψήφιοι, που δεν είναι εκείνοι που ψήφισαν οι πολίτες.

 

Την απόσυρσή της από τα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία ήταν πρώτη σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα και βρέθηκε στην… 9η θέση.

 

Η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από πρώτη στον Β1 Τομέα όμως, με συνοπτικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια, λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα “δόλωμα” για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

 

Κωνσταντοπούλου: Η διαμόρφωση της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας είναι δική μου ευθύνη -Το ήξεραν ότι θα γίνουν αλλαγές

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε, μιλώντας στο One Channel, ότι όλοι γνώριζαν από την αρχή ότι οι λίστες θα διαμορφώνονταν ξανά, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένας αιφνιδιασμός.

 

«Δεν μπορώ να συμμεριστώ μία αγάπη για τις θέσεις που δεν έχουμε καν. Ακόμα δεν έχει μπει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή και δεν δικαιολογείται σε κανέναν βέβαια να διαμορφώνει μια τέτοια προσδοκία. Κατά τα άλλα εγώ ως επικεφαλής παίρνω και πήρα την ευθύνη να διαμορφώσω τις λίστες. Τις διαμόρφωσα με κριτήριο να φτιάξουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα που τέτοια άλλη δεν θα έχει υπάρξει. Είναι ένας προς ένας και μία προς μία, οι υποψήφιοι που έχουν τεθεί επικεφαλής, εγγύηση για τη δουλειά που θα γίνει και το περιεχόμενο των πρωτοβουλιών. Είναι άνθρωποι που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν στάξει αίμα για να γίνει η Πλεύση Ελευθερίας σε πολύ δύσκολους καιρούς και είναι άνθρωποι που έχουν δώσει εξετάσεις και στη ζωή και στη διαδρομή τους».

 

«Ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας που έχει και την ευθύνη, η ομάδα αυτή να πάει καλά. Και ο προπονητής της ομάδας μπορεί να αφήσει κάποιους στον πάγκο και αλίμονο εάν αυτοί, οι οποίοι θα μείνουν στον πάγκο επαναστατήσουν διότι έχουν άλλη άποψη για τη διαμόρφωση της ομάδας. Εν προκειμένω η διαμόρφωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας είναι δική μου ευθύνη και την αναλαμβάνω στο ακέραιο. Θα επιβεβαιωθούν οι επιλογές μου εφόσον συγκροτηθεί αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα και νομίζω ότι τα φαινόμενα αυτά που περιγράφονται δίνουν μάλλον και μία επιβεβαίωση ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έπρεπε να είναι σε μία θέση εκλογής, διότι είναι κατανοητό ότι μια κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορεί με το που θα εκλεγεί να αλληλοσπαραχτεί, ούτε βέβαια να ασχολείται ο καθένας με τη θέση, τα προνόμια και την προσδοκία του» πρόσθεσε.

 

Καταλήγοντας έκρινε ως «κατανοητή» την πικρία των υποψηφίων, ωστόσο, τόνισε ότι ήταν «εξ αρχής γνωστό ότι θα διαμορφωθούν οι λίστες, όλοι ρωτήθηκαν αν ξανά θέλουν να είναι υποψήφιοι, όλοι ρωτήθηκαν να επιλέξουν περιφέρειες. Άρα όλοι ήξεραν και είχαν ενημερωθεί και ειδικά και προσωπικά ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες και δεδομένη η σειρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ