Κηδεία Κατσίφα: Πλημμύρισαν με ελληνικές σημαίες οι Βουλιαράτες

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.  Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι - κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

 

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλλει σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία διαδρομή του στο χωριό που τόσο αγάπησε, γεννήθηκε και πότισε τη γη του με το αίμα του. 

 

Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κηδεύεται στους Βουλιαράτες και ήδη στη γη που θα τον δεχθεί τον περιμένει η τεράστια ελληνική σημαία που είχε φτιάξει ο ίδιος.

 

 

Στη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου, ενώ οι περισσότεροι από όσους την ακολούθησαν ήτανταλαιπωρημένοι από το πολύωρο ταξίδι που έκαναν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να φτάσουν στο χωριό και από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που υπέστησαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

 

 

 

 

kideia10

 

 

kideia11

 

 

Τα έξοδα της κηδείας θα καλυφθούν από τον δήμο Δρόπολης.

 

Πηγή: protothema

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ