Καιρός: Λαγουβάρδος - Έρχεται εκτεταμένος σε διάρκεια και ένταση καύσωνας

Από υψηλές θερμοκρασίες θα χαρακτηριστεί η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου καθώς ένα νέο κύμα ζέστης αναμένεται να επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα αλλά και ένα σχετικά μεγάλο τμήμα της Μεσογείου.

 

Όπως αναφέρει, ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα Δευτέρα που θα γίνεται όλο και πιο αισθητή όσο περνούν οι μέρες.

 

Το πιο ανησυχητικό σε αυτό το νέο κύμα ζέστης είναι ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας για το λόγο αυτό οι ευπαθείς ομάδες πολιτών θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος, ο καύσωνας εκτός από διάρκεια θα έχει και ένταση. Ο υδράργυρος από την Τρίτη και μετά θα ανεβαίνει συνεχώς, ενώ το Σαββατοκύριακο θα δείξει πάνω από 42 βαθμούς.

 

Τέλος, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανέφερε πώς σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις ο καύσωνας πιθανόν να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ισχυρούς που έχουν σημειωθεί στη χώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ