Κλήσεις για εξηγήσεις σε 5 πρώην
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκύψει ενδείξεις για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και ως εμπλεκόμενους δύο εν ενεργεία βουλευτές
Ηέρευνα για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ διευρύνεται περαιτέρω και προκαλεί πολιτικό σεισμό, καθώς μία ακόμη δικογραφία αναμένεται να απασχολήσει τη Βουλή, αγγίζοντας αυτή τη φορά δύο εν ενεργεία βουλευτές.
Υπενθυμίζεται πως χθες βγήκαν στη δημοσιότητα τρεις δικογραφίες για έρευνες που αφορούν συνολικά 13 πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία βουλευτές, νυν και πρώην υπουργούς (καθώς και 5 πρώην βουλευτές).
Παράλληλα, σχηματίστηκε νέα δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκύψει ενδείξεις για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και ως εμπλεκόμενους δύο εν ενεργεία βουλευτές.
Σε αυτή την περίπτωση, η δικογραφία δεν παρέμεινε στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα δεν περιλαμβάνεται στο πεδίο των παραβάσεων που δύναται να διερευνήσει. Για τον λόγο αυτό, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τις εθνικές αρχές.
Κλήσεις για εξηγήσεις σε πέντε πρώην βουλευτές
Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η αποστολή κλήσεων για παροχή εξηγήσεων σε πέντε πρώην βουλευτές, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση και πλέον δεν καλύπτονται από το καθεστώς βουλευτικής ασυλίας. Σε βάρος τους έχουν προκύψει στοιχεία για ηθική αυτουργία σε απιστία, με αποτέλεσμα να αναμένεται να κληθούν απευθείας από τους Ευρωπαίους Εισαγγελείς προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξηγήσεων και αξιολογηθεί το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα κρίνουν εάν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Έχει “καεί” εντελώς! Δεν θα είναι καν στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών στις Σέρρες ο Κώστας Αχ Καραμανλής

Ο άνθρωπος που κουνο΄συε το δάχτυλο 2 εβδομάδες πριν την τραγωδία των Τεμπών και μετά τις εκλογές του 2023 πανηγύριζε αλαζονικά λέγοντας οτι τα κάστρα δεν πέφτουν για τις Σέρρες, οταν οι συγγενείς των θυμάτων περισυνέλλεγαν μέλη των ανθρώπων τους από τα “μπάζα” !
Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα έχει καεί εντελώς. Το λογικό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τον βάλει ούτε στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών. Ίσως αυτό θα έπρεπε να το κάνει ήδη από το έγκλημα των Τεμπών.
Και όμως, τότε δεν άκουσε κανέναν και τον έβαλε και βγήκε. ‘
Πολλοί λένε ότι αν δεν είχε βγει, το μένος των γονιών να ήταν πιο μικρό.
Όμως, δεν έκατσε ήσυχος και ασχολήθηκε με ρουσφέτια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο μικρός Καραμανλής είχε βλέψεις για αρχηγός, όμως, η καριέρα του καταστράφηκε.
Πηγή: bankingnews.gr











