Καθημερινή «σκούπα» στο φαράγγι της Σαμαριάς

«Επιχείρηση σκούπα» θα μπορούσε να ονομάζεται ο νέος στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για το φαράγγι της Σαμαριάς.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκήρυξε διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας σε όλο το μήκος της απόστασης, σε όλα τα προσβάσιμα για τους πολίτες σημεία καθώς και στα μονοπάτια διαφυγής.

 

Οι συγκεκριμένες περιοχές του φαραγγιού θα «σαρώνονται» καθημερινά από προσωπικό που θα «σκουπίζει» μια έκταση 13 χιλιομέτρων από το Ξυλόσκαλο μέχρι και την Αγία Ρουμέλη, ώστε όλη η διαδρομή να είναι καθαρή.

 

Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν το επιμελές και τακτικό «σάρωμα»-καθάρισμα και τη συλλογή απορριμμάτων επί καθημερινής βάσεως κατά μήκος του μονοπατιού και από τους χώρους ανάπαυσης με την χρήση εργατών καθαριότητας.

 

Επίσης, προβλέπεται το καθημερινό άδειασμα καλαθιών απορριμμάτων και η αλλαγή σακούλας απορριμμάτων, που έχουν τοποθετηθεί στις στάσεις κατά μήκος του φαραγγιού.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την καθημερινή συλλογή απορριμμάτων γύρω από εκκλησίες, χώρους συγκέντρωσης και όλων των κοινόχρηστων χώρων των φυλακίων και τα πυροφυλάκια που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής των επισκεπτών και συγκεντρώνουν αυξημένο φορτίο ρύπων.

 

Τέλος, στόχος του προγράμματος είναι η επιμελής συλλογή και απομάκρυνση καθημερινά στα φυλάκια στο Ξυλόσκαλο, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σαμαριά και την Αγία Ρουμέλη καθώς και τα τρία κέντρα πληροφόρησης που βρίσκονται στο Ξυλόσκαλο, τη Σαμαριά και την Αγία Ρουμέλη.