O Banksy ενημερώνει πως η έκθεση με έργα του στην Αθήνα είναι Fake

Μέσα από την ιστοσελίδα του o Banksy ενημερώνει πως η έκθεση στην Αθήνα που είναι αφιερωμένη στο έργο του, είναι fake και πως η διοργάνωση δεν έχει τη συγκατάθεσή του.

 

Πρόκειται για την έκθεση «Τhe world of Banksy» η οποία φιλοξενείται στην Τεχνόπολη, με διοργανώτρια εταιρεία την People Entertainment Group.

 

 

Η έκθεση που δεν περιλαμβάνει αυθεντικά έργα του Banksy, αλλά αντίγραφα και αναπαραστάσεις, βρέθηκε στο στόχαστρο του καλλιτέχνη μαζί με αρκετές ακόμη που είναι σε εξέλιξη στον κόσμο.

 

«Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα εκθέσεων του Banksy, καμία εκ των οποίων δεν είχε τη συναίνεσή μου. Έχουν όλες οργανωθεί εξ ολοκλήρου χωρίς τη γνώση ή τη συμμετοχή του καλλιτέχνη. Παρακαλούμε να τις μεταχειριστείτε ανάλογα», αναφέρει ο Banksy.

O Banksy έχει συχνά λάβει μέτρα και στραφεί εναντίον εκθέσεων που χρησιμοποιούν το όνομά του ή έργα του που είτε δεν είναι αυθεντικά -όπως η περίπτωση της Αθήνας- είτε δεν έχουν λάβει επίσημη εξουσιοδότηση από τον ίδιο.

 

Η Αθήνα φιγουράρει πρώτη στη λίστα των «Fake» που δημοσίευσε ο καλλιτέχνης, αλλά δεν είναι η μόνη πόλη που φιλοξενεί μια τέτοια είδους έκθεση. Μόσχα, Μιλάνο, Μαϊάμι, Βερολίνο είναι επίσης μεταξύ της λίστας