Στην Ελλάδα φέτος το Παγκόσμιο Τουριστικό Φόρουμ

Για πρώτη φορά, το Παγκόσμιο Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης (WTFL 2018), θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πύλο μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού.

 

 

Το WTFL 2018 είναι η κορυφαία ετήσια συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών του τουρισμού, και φέτος οι συνδιοργανωτές είναι το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Costa Navarino. Πρόκειται για την κυριότερη διαδραστική πλατφόρμα συνάντησης και συζήτησης των ηγετών για τις προτεραιότητες και τις πολιτικές που διαμορφώνουν το μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού.

 

 

Το Παγκόσμιο αυτό Φόρουμ πραγματοποιείται κάθε δεύτερη χρονιά με στόχο την ανάδειξη νέων παγκόσμιων προορισμών.

 

 

Στην ανακοίνωση της φετινής ατζέντας του Φόρουμ, η υπουργός Τουρισμόυ, Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι σε υλοποίηση της στρατηγικής στόχευσης του Υπουργείου, η Ελλάδα έχει ισχυροποιήσει το θεσμικό της ρόλο στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό, διεκδικεί και αναλαμβάνει διεθνούς εμβέλειας και κύρους διοργανώσεις.

 

 

Η διοργάνωση θα επικεντρωθεί στη συνεργασία και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ανάπτυξη των υποδομών και την προώθηση νέων επενδύσεων, καθώς και στο ρόλο της καινοτομίας και του ταλέντου στην ανάπτυξη του τουρισμού.

 

 

Ο Πρόεδρος του WTFL, κ. Μartin Barth τόνισε η Ελλάδα επελέγη ως ο ιδανικός προορισμός για να φιλοξενήσει αυτή τη διοργάνωση, και επισήμανε ότι υπάρχει διαρκής συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για την αξιοποίηση της σημαντικής τουριστικής δυναμικής.