5 λόγοι να δεις ποδόσφαιρο, ακόμα κι αν είσαι γυναίκα!

Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, λίγο πολύ έχουμε στο μυαλό μας ότι απευθυνόμαστε σε αντρικό κοινό, ανεξαρτήτου ηλικίας. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι ένα άθλημα που εντυπωσιάζει και τα δύο φύλα, όσο κι αν μερικές φορές σου ακούγεται περίεργο.

 

Οι καιροί έχουν αλλάξει και πλέον όσο φυσιολογικό και συνηθισμένο είναι να βλέπει ένας άνδρας μπάλα, τόσο είναι και για μια γυναίκα. Και ναι, και οι γυναίκες μπορούν να δουν μπάλα και να την καταλάβουν εξίσου καλά, αφού ποδόσφαιρο και γυναίκες δεν είναι δύο πράγματα αντίθετα πλέον. Κι αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα να δεις ποδόσφαιρο και είσαι γυναίκα, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς, γιατί το άθλημα αυτό σου προσφέρει πολλά που δεν έχεις φανταστεί. Γιατί, λοιπόν, να δεις ποδόσφαιρο ακόμα κι αν είσαι γυναίκα;

 

 

Κάνει καλό στη σχέση σου

 

 

Σκέψου μόνο ότι αν του αρέσει η μπάλα, δεν πρόκειται να σταματήσει να τη βλέπει για σένα, δεν θα χάσει τον αγώνα για να βγείτε μαζί. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Τη στιγμή που εσύ γκρινιάζεις γιατί δεν βγαίνετε για μια βόλτα ή για ένα ποτό και καθόσαστε μέσα για να δει τους όλους τους αγώνες του Σαββάτου ή τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, δε θα ήταν καλύτερα να κάτσεις μαζί του να τα δεις και να του κάνεις παρέα; Σκέψου πόσο καλύτερη θα ήταν η σχέση σας αν δεν τον ενοχλούσες κάθε τρεις και λίγο την ώρα που βλέπει αγώνα και αν κατανοούσες το γεγονός ότι αν πάει παράταση το παιχνίδι εννοείται πως θα το δει. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να κάθεστε μαζί στον καναπέ και να βλέπατε τον αγώνα, να τρώγατε πίτσες και να σχολιάζατε το ματς. Σίγουρα, αν γινόταν αυτό, θα τον έκανες πολύ χαρούμενο!

 

 

 

Γεωγραφία

 

 

 

 

 

 

 

Είχες φανταστεί ποτέ πόσες γνώσεις μπορείς να αποκτήσεις μέσω του ποδοσφαίρου; Μάλλον όχι, γιατί αν το είχες φανταστεί θα έβλεπες ήδη. Κι όμως, χάρη σε αυτό το άθλημα μπορείς να μάθεις πολύ εύκολα γεωγραφία. Μα αν αναλογιστείς ότι οι μισές τουλάχιστον ομάδες που υπάρχουν έχουν πάρει το όνομά τους από την πόλη τους, τότε θα καταλάβεις τι εννοώ. Ήξερες εσύ ότι η Λιντς ή η Λέστερ είναι ομάδες της Αγγλίας, αλλά και πόλεις; Αν έβλεπες ποδόσφαιρο θα το ήξερες!

 

 

Ξένες γλώσσες

 

 

Προσωπικά, λατρεύω να ακούω αγώνες στα ισπανικά, κι αυτό γιατί μου διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις μου. Χάρη στο ποδόσφαιρο αποφάσισα να μάθω τη γλώσσα αυτή κι ένας λόγος είναι για να καταλαβαίνω καλύτερα τι λέει ο speaker την ώρα του αγώνα. Μα δεν είναι υπέροχο το γεγονός ότι μπορείς για 90 λεπτά να ακούσεις όποια γλώσσα επιθυμείς εσύ και να ανακαλύψεις αν σου αρέσεις;

 

 

Ταξίδια

 

 

 

 

 

Μάλλον αυτό με τα ταξίδια σου αρέσει περισσότερο από τα υπόλοιπα, κι όχι άδικα. Αν βλέπεις ποδόσφαιρο και στηρίζεις μια ομάδα δε θα πας να την δεις στο γήπεδο; Και τι; Μόνο στους εντός έδρας θα πας; Δε θα πας και καμιά εκδρομούλα; Το ποδόσφαιρο συνδυάζει καταπληκτικά τους αγώνες με τα ταξίδια, εντός και εκτός εσωτερικού. Και φυσικά εκεί που θα πας, δεν θα πας μόνο για τον αγώνα, αλλά και για ψώνια φυσικά! Τι άλλο θες;

 

 

Συναίσθημα

 

 

 

 

 

 

Και αυτός εδώ είναι ο βασικός λόγος που όλοι οι λάτρεις του ποδοσφαίρου αγαπούν αυτό το άθλημα. Τα συναισθήματα που σου δημιουργεί το ποδόσφαιρο, δεν σου τα δημιουργεί κανένα άλλο άθλημα. Η αγωνία που έχεις τη στιγμή που ο παίκτης ετοιμάζεται να βαρέσει το πέναλτι ή την ώρα που η μπάλα βρίσκει δοκάρι είναι ανεπανάληπτη. Χιλιάδες απίστευτα συναισθήματα, χαράς και λύπης, μπορούν να σου δημιουργηθούν στο λεπτό!

 

 

 

 

Tip

 

 

 

Γι’ αυτό κορίτσια την επόμενη φορά που το αγόρι σας θα θέλει να δει έναν αγώνα μην του γκρινιάξετε, δύο 45λεπτα είναι άλλωστε όλα κι όλα. Σκέψου πόσες ώρες έχεις περάσει εσύ στα δοκιμαστήρια, στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής, δύο 45λεπτα σε πείραξαν; Συν του ότι οι γυναίκες που βλέπουν  ποδόσφαιρο είναι γαμάτες και κάθε ποδοσφαιρόφιλος άντρας μπορεί να στο επιβεβαιώσει αυτό!