"8 γυναίκες" βγαίνουν σε θερινή περιοδεία!

Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά με έναν αχτύπητο γυναικείο θίασο περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.

 

Η Υρώ Μανέ, η Γιώτα Φέστα, η Τάνια Τρύπη, η Φωτεινή Ντεμίρη, η Ευγενία Δημητροπούλου, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, η Ευγενία Ξυγκόρου και η Μαρίζα Τσάρη είναι οι "8 γυναίκες" που θα πρωταγωνιστήσουν στη διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά σε θερινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ο Χρήστος Σουγάρης υπογράφει τη σκηνοθεσία μια παράστασης που υπόσχεται να προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών.

8 γυναίκες Σουγάρης

 

 

8 γυναίκες Σουγάρης

 

Στο έργο παρακολουθούμε οχτώ γυναίκες που, ενώ βρίσκονται αποκλεισμένες σε ένα απομονωμένο σπίτι με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση, έρχονται αντιμέτωπες με έναν φόνο - αλλά και με τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους. Η Γκαμπί, σύζυγος του μεγαλοαστού Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζόν και Κατρίν, η κουνιάδα του, Ογκουστίν, η πεθερά του, Μαμή, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ, η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ, και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη ύποπτες για την άγρια δολοφονία του Μαρσέλ, του μοναδικού άνδρα του σπιτιού. Καθώς κανείς δεν εισήλθε στο σπίτι την προηγούμενη νύχτα, οι υποψίες για τη δολοφονία, βαραίνουν εκείνες και μόνο εκείνες.

 

Κατά τη διαδικασία της εξιχνίασης της υπόθεσης, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα για τη σχέση των γυναικών με τον δολοφονημένο, σύζυγο, πατέρα, αδελφό, εργοδότη και γαμπρό. Ήταν τελικά ο αγαθός, μειλίχιος οικογενειάρχης, τον οποίο καταπίεζαν αφόρητα οι γυναίκες που πλαισίωναν τη ζωή του, ή ο κλασικός άντρας εκμεταλλευτής, άπιστος και κακοποιητής τους; Απαντήσεις μόνο επί σκηνής.

 

8 γυναίκες Σουγάρης

 

Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Σουγάρη, το σκηνικό και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η μουσική του RSN, οι στίχοι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, η κίνηση του Ερμή Μαλκότση, ο σχεδιασμός φωτισμών του Αλέκου Αναστασίου. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 5 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων και στην Αττική θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (6/7), στο Κηποθέατρο Παπάγου (15/7), στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (18/7), στο Θέατρο Άλσους "Δ. Κιντής" στην Ηλιούπολη (19/7) και στη Νέα Μάκρη, στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου (21/7).