Αδ.Γεωργιάδης:Θέλω να πάω στο δικαστήριο να δικαστώ

Ευθείες βολές κατά του Πρωθυπουργού ότι είναι το κεντρικό πρόσωπο της σκευωρίας που έχει στηθεί για την υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης που το όνομά του εμπλέκεται ως πρώην υπουργού Υγείας την περίοδο 6/2012 – 6/2014.

 

 

Στο στόχαστρο του κ. Γεωργιάδη μπήκε σχεδόν το σύνολο της κυβέρνησης γιατί όπως ανέφερε «έχουμε μία προδικασία που δεν τηρήθηκε, έχουμε το μισό υπουργικό συμβούλιο που την έχει προαναγγείλει ενώ οι μάρτυρες είναι προστατευόμενοι για να μην διαρρεύσει τίποτα».

 

«Είναι σκευωρία για έναν απλό λόγο, ας υποτεθεί ότι μάρτυρες που δεν ξέρατε καθόλου πήγαν και κατέθεσαν κατά πολιτικών και πρώην πρωθυπουργών. Το πρώτο που θα κοίταζε κανείς θα ήταν η προ διαδικασία» τόνισε για να συνεχίσει «πώς εξηγείτε κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης ότι 10 μέρες πριν έρθει η δικογραφία της Novartis ο υπουργός Άμυνας γνώριζε; Τα υπονοούμενα του κ. Πολάκη καιρό πριν;».

 

Η επίθεση κατά του κ. Πολάκη κορυφώθηκε προς το τέλος της ομιλίας του όταν ανέφερε ότι στα συρτάρια της κ. Παπασπύρου, η γενική επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, το πόρισμα που δείχνει ότι η ξαδέρφη του κ. Πολάκη ευθύνεται για το θάνατο 4χρονου κοριτσιού στην Κρήτη».

 

Ο ίδιος απαίτησε να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου και να φανεί πόσες μίλησε με την κ. Τουλουπάκη.

 

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε τους τζίρους της Novartis τονίζοντας ότι ο χαμηλότερος των τελευταίων ετών ήταν επί της δικής του θητείας. «Δηλαδή με πλήρωνε η Novartis για να της κόβω τα λεφτά» είπε σκωπτικά.

 

Αναφέρθηκε και στα «Harvard projects» στο πλαίσιο των οποίων έδωσε ομιλίες λέγοντας ότι «πήγα να μιλήσω σε κεντρικό ξενοδοχείο σε συνέδριο του Harvard και λέει η μάρτυς ότι επελέγη το πανεπιστήμιο γιατί εκεί πήγε ο κ. Σαμαράς».

 

Επιτέθηκε και στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για σειρά δημοσιευμάτων. «Είπε ο μέγας Βαξεβάνης ότι ο Γεωργιάδης με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα μέσω του Harvard Project πληρώνονταν για να βάλουν τα νέα φάρμακα στη λίστα» και προσθέτει «λέει ο μάρτυρας ότι τον Αύγουστο 2013 μπήκαν τέσσερα φάρμακα της Novartis στο δελτίο τιμών ενώ δεν έπρεπε να τα βάλει. Ο κ. Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του δελτίου τιμών για το οποίο κατηγορούμαι εγώ ανέλαβα αρμοδιότητα ένα μήνα μετά».

 

«Οι μάρτυρες ήταν μιλημένοι» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά «έρχομαι μετά από πορεία 10 ετών που δεν έχει τολμήσει κανείς να με κατηγορήσει για το ήθος μου. Το πιο εξωφρενικό είναι να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ» και εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα τα μέτρα περιστολής των δαπανών στα φάρμακα.

 

«Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής είναι ο πίνακας της ΕΛΣΤΑΤ όπου οι δαπάνες για φάρμακα είναι οι μικρότερες των τελευταίων 10 ετών» ανέφερε σχετικά με τα πεπραγμένα επί της υπουργίας του και τόνισε ενδεικτικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον νόμο που έριξε την τιμή σε 7.599 φάρμακα σε σύνολο 9.000 φαρμάκων».

 

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι αντίθετος ήταν επίσης ο ΣΦΕΕ με δελτία Τύπου που τα υπογράφει ο κ. Φρουζής. «Με κατηγορεί ότι επηρεάζω τις τιμές των φαρμάκων προς τα κάτω και καλεί τα κόμματα να μην συμφωνήσουν» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Διερωτήθηκε «γιατί εγώ ανέβασα παράνομα ένα χρόνο τις τιμές φαρμάκων και εσείς επί ένα χρόνο δεν βγάλατε νέο δελτίο;».

 

Κλείνοντας σε έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά «θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ».

 

Πηγή-naftemporiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ