Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι – 95 χρόνια από τη γέννησή του

Σαν σήμερα, στην Ξάνθη, γεννήθηκε ο Μάνος (Εμμανουήλ) Χατζηδάκις που με το ταλέντο του θα αναδειχθεί κορυφαίος συνθέτης, ποιητής, μαέστρος και πιανίστας, ενώ μεταξύ άλλων διετέλεσε διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αλλά και διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του για το σπουδαίο έργο του και στα ερτζιανά.

 

Ανήμερα λοιπόν των γενεθλίων του και με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι (23 Οκτωβρίου 1925), το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 θα μεταδώσει ένα πολύπτυχο αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ “το Δεύτερο Πρόγραμμα, τιμώντας τον άνθρωπο που τόλμησε μουσικά και ραδιοφωνικά ανοίγοντας νέους δρόμους, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του εκπομπές-στάσεις στη ζωή, στις σκέψεις και κυρίως στις δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Η Ελένη Γιαννοπούλου στην εκπομπή «Άλλη μια μέρα», στις 10 το πρωί, παρουσιάζει ανέκδοτες ηχογραφήσεις νέων καλλιτεχνών με αναφορά στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

 

 

Στις 12 το μεσημέρι, ο Μιχάλης Γελασάκης συζητεί με τον Μίλτο Λογιάδη, πιάνοντας το νήμα της ιστορίας από το 1992, χρονιά επιστροφής του στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και αργότερα να αναλάβει τη διεύθυνσή της.

Σήμερα λοιπόν, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, θα αφιερώσει μεγάλο μέρος του προγράμματός του στον κορυφαίο Μάνο Χατζηδάκι που μπορεί να μην είναι πλέον μαζί μας αλλά οι δημιουργίες του θα παραμείνουν αιώνια για να θυμίζουν το σπουδαίο έργο του.