Αγγλία: Ζευγάρι φυτεύει... έπιπλα και τα πουλάει

Μια άλλη διάσταση στα φυσικά και οικολογικά υλικά για έπιπλα, αλλά και στην τρισδιάστατη εκτύπωση, δίνει ένα ζευγάρι από τα Μίντλαντς στην Αγγλία, αφού στο χωράφι έκτασης οκτώ στρεμμάτων που εκμεταλλεύονται φυτρώνουν... καρέκλες, φωτιστικά και τραπέζια. Το ζευγάρι από το Ντέρμπισαϊρ, είχε την καταπληκτική ιδέα να παρέμβει στον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα δέντρα που φυτεύουν και με σκοινιά, δεσίματα και σταθερά σημεία για τους δώσουν το επιθυμητό σχήμα, χωρίς όμως να παρεμβαίνουν στον ρυθμό ανάπτυξής του.

 

 

Έτσι, δεν χρειάζεται να περιμένουν μέχρι ένα δέντρο να μεγαλώσει πλήρως για να το κόψουν και να το επεξεργαστούν σε κομμάτια. Είναι, όπως λένε, η καλύτερη απάντηση στη βιομηχανία της ξυλείας, της νόμιμης και παράνομης υλοτομίας η οποία συμβάλλει σημαντικά στην καταστροφή των δασών.

 

 

img_5873.jpg

 

 

Οι... καρέκλες τους είναι έτοιμες σε μόλις έξι με εννιά χρόνια και μετά το κόψιμο χρειάζονται και έναν χρόνο για να στεγνώσουν. Αυτή τη στιγμή στο χωράφι τους φυτρώνουν 250 καρέκλες, 100 φωτιστικά και 50 τραπέζια.

 

 

Ο Γκάβιν και η Άλις Μανρό πωλούν τα προϊόντα τους μέσω της εταιρείας που έφτιαξαν, τη Full Grown και επειδή τα προϊόντα τους είναι μοναδικά, αλλά και επειδή η παραγωγή είναι μικρή, οι τιμές είναι κάπως τσουχτερές. Πιο συγκεκριμένα μια καρέκλα κοστίζει 12.480 δολάρια, τα φωτιστικά ξεκινούν από 1.120 δολάρια και μπορεί να φτάσουν και τα 2.870 δολάρια ανάλογα με το σχέδιο και τα τραπέζια κοστίζουν από 3.120 δολάρια έως και 15.600 δολάρια το ένα.

 

 

chair-2.jpg

 

 

Οι τιμές μπορεί να πέσουν λίγο μέσα στα επόμενα χρόνια αφού έχουν κάνει όλες τις προετοιμασίες ούτως ώστε από το 2022 να έχουν εγγυημένα κάθε χρόνο παραγωγή.

 

ethnos.gr