Αλήθεια ή μύθος; Η «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού

Πραγματικότητα ή σύμπτωση; Ισχύει ή είναι απλά μύθος; Εδώ και πολλά χρόνια, τέτοιες μέρες, γίνεται λόγος για την «κατάρα» των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού, καθώς πολλοί από αυτούς είδαν την καριέρα τους ή και την ζωή τους να καταστρέφεται.

 

Αρχίζοντας από τον Έλληνα «Χριστό», τον Αλέξη Γκόλφη, που υποδύθηκε τον Μανωλιό στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη, Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται. Μετά την ταινία, έπαιρνε για χρόνια ουσίες, ενώ ζούσε άστεγος και ρακοσυλλέκτης στην πλατεία Κολιάτσου και πέθανε σε ηλικία 59 ετών, το 2007, με τον θάνατό του να αποκαλύπτεται έπειτα από δύο μήνες, στη διάρκεια των οποίων ήταν στα αζήτητα του νεκροτομείου.

 

Ο πιο γνωστός «Θεάνθρωπος» των ημερών, ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο πρωταγωνιστής του Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ, φαίνεται πως έμεινε στάσιμος. Αν και μετά το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι συμμετείχε σε βρετανικές σειρές και ευρωπαϊκές ταινίες, το Hollywood δεν του έδωσε καμία ευκαιρία και το κοινό αρνήθηκε να τον δει σε άλλον ρόλο. Επίσης, για αρκετό καιρό, κυκλοφορούσαν θρύλοι για εκείνον, όπως το ότι εξαφανίστηκε ή αυτοκτόνησε.

 

Ένα σοκαριστικό περιστατικό αντιμετώπισε και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Τα Πάθη Του ΧριστούΤζιμ Καβίεζελ, ο οποίος κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής πάνω στον Σταυρό, χτυπήθηκε από αστραπή, από το πουθενά και σώθηκε από θαύμα! «Είμαι 100 πόδια μακριά και βλέπω ξαφνικά μια λάμψη και καπνό να βγαίνει από τα αυτιά του Καβίεζελ», δήλωσε μέλος του συνεργείου.

 

Τραγική τροπή πήραν τα γυρίσματα και για τον Γουίλεμ Νταφόε, τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον Χριστό στην ταινία Ο Τελευταίος Πειρασμός του Μάρτιν Σκορτσέζε. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, έπαθε ένα είδος αλλεργίας και τυφλώθηκε από το ένα μάτι.

 

Πολύπαθη ήταν και η παραγωγή της ταινίας The Greatest Story. Αν και ο πρωταγωνιστής δεν έπαθε κάτι, ο διευθυντής φωτογραφίας υπέστη καρδιακή προσβολή, κατέρρευσε και πέθανε στο πλατό, ενώ, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, χιονοθύελλα «χτύπησε» την Αριζόνα, για πρώτη φορά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια.

 

Θύμα της περίφημης «κατάρας» έπεσε και ο Τζέφρι Χάντερ, που ενσάρκωσε τον Ιησού στα 33 του χρόνια, στην ταινία Ο Βασιλεύς Των Βασιλέων, είδε την καριέρα του να υποβιβάζεται και να χάνει ρόλους, παντρεύτηκε αλλά ο γάμος του διαλύθηκε και, αφού υπέστη δύο εγκεφαλικά, πέθανε σε ηλικία 42 ετών μέσα στο σπίτι του, από εγκεφαλική αιμορραγία.

Πηγή: mixanitouxronou.gr