Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών: Οι Ελληνίδες μετά το τέλος του lockdown το έριξαν στην απιστία

Αξεπέραστο φραγμό στους παράνομους… έρωτες έβαλε η απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε κατά την περίοδο του lockdown, καθώς οι κάθε λογής άπιστοι και άπιστες αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν στη συνύπαρξη με τον… επίσημο σύντροφο.

 

Άλλωστε, με κλειστές επιχειρήσεις, γραφεία, υπηρεσίες και με εργασία από το σπίτι, κανείς δεν είχε δικαιολογία για να ξεπορτίσει και να βρεθεί με τον παράνομο δεσμό του. Ακόμα και αν τα κατάφερναν, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα sms και τη βόλτα του… σκύλου, δεν θα είχαν χώρο για να «στεγάσουν» την παράνομη συνεύρεση, αφού ακόμα και τα ξενοδοχεία για τα ζευγαράκια ήταν κλειστά.

 

Έτσι, η άρση του lockdown ήταν για τους άπιστους συζύγους -γυναίκες και άντρες- ό,τι για τους… δρομείς το σήμα του αφέτη για να να ξεκινήσει το σπριντ! Μόλις σταμάτησε ο υποχρεωτικός εγκλεισμός, η απιστία «χτύπησε κόκκινο» και αυτό αποδείχθηκε επίσημα από την έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, η οποία μάλιστα κατέδειξε επιπλέον ότι για πρώτη φορά οι γυναίκες ήταν πιο… ασυγκράτητες από τους άντρες!

 

Επτά στις δέκα γυναίκες

 

Συγκεκριμένα, επτά στις δέκα γυναίκες και περισσότεροι από πέντε στους δέκα άντρες δήλωσαν απερίφραστα ότι απάτησαν τον σύντροφό τους μετά την άρση των περιορισμών και των απαγορεύσεων. Δηλαδή, η λεγόμενη επιστροφή στην κανονικότητα ήταν και η επιστροφή στο… κέρατο, που πήγε σύννεφο! Μόλις λοιπόν δόθηκε το πράσινο φως από την κυβέρνηση για ελεύθερη μετακίνηση, τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής έκαναν χρυσές δουλειές! Εξάλλου, με τόσο μακρύ σε διάρκεια εγκλεισμό ήταν άφθονες οι δικαιολογίες για δουλειές που εκκρεμούσαν, επισκέψεις και συναντήσεις και δόθηκε το τέλειο άλλοθι για να ξανασμίξουν τα παράνομα ζευγάρια και να πάρουν πίσω τον χαμένο χρόνο.

 

Σε ένα δείγμα 1.200 ατόμων, ηλικίας 18-54 ετών, στην ερώτηση «έχετε απατήσει τον/τη σύντροφό σας μετά το lockdown;», το 67,5% των γυναικών και το 53% των αντρών απάντησαν «ναι»! Οπως εξήγησε ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος Χρήστος Φλιάτουρας, κατά τη διάρκεια του lockdown πολλά ζευγάρια έχασαν την επιθυμία για σεξ και βρήκαν την οικογενειακή θαλπωρή.

 

«Συνυπήρχαν χωρίς σεξουαλικές επαφές και η στέρηση αυτή δημιούργησε άκρατη επιθυμία για σεξ μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων» εξήγησε και συνέχισε: «Η συνύπαρξη, ιδίως όταν είναι υποχρεωτική, αφαιρεί ερωτισμό και προσθέτει αγάπη, προστασία και ανία. Αυτό γίνεται για έναν και μόνο λόγο: για να προστατευτεί η οικογένεια. Και αυτό, διότι το σεξ θα δημιουργούσε συγκρούσεις, ανταγωνισμούς, άρα εχθρότητα και ενδοοικογενειακό “πόλεμο”, που θα περιόριζε την υγιή ανάπτυξη των παιδιών».

 

Ωστόσο, όπως τόνισαν οι ερευνητές, καθοριστικός παράγοντας στην απιστία -κυρίως των γυναικών- ήταν η ενδοοικογενειακή βία. Στη χώρα μας, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν κατά 20%, με αποτέλεσμα «πολλές γυναίκες να στερηθούν τη σεξουαλικότητα ως συναισθηματική εμπειρία, τα χάδια, την αγκαλιά, τη συζήτηση και την επικοινωνία» όπως είπε ο επικεφαλής ερευνητής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

 

«Την ίδια ώρα, όμως, οι άντρες βίωσαν τη σεξουαλικότητά τους επιθετικά, κυρίως ως πράξη κατάκτησης. Η αντίφαση αυτή οδηγεί τη γυναίκα στην ανάγκη αναζήτησης όσων έχει στερηθεί μέσα στη μόνιμη ερωτική σχέση με τον μόνιμο σύντροφο, σε άλλες σχέσεις που θα αναπληρώσουν αυτό το έλλειμμα με την πρώτη ευκαιρία. Στη μοιχεία υπάρχει τρυφερότητα και αυταπάρνηση, όπως έλεγε ο Borges. Αυτή ακριβώς η αναζήτηση της ερωτικής ισοτιμίας με έναν ξένο σύντροφο οδηγεί την ευνουχισμένη από την ανδρική βία γυναίκα στην απιστία, σε αντίθεση με τον άντρα, που δεν έχασε ποτέ την ηδονή της εξουσίας μέσα στο σπίτι, άρα δεν είχε ανάγκη να την αναζητήσει εκτός οίκου» καταλήγει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

 

Πηγή: Espresso