Το ανθρακικό οξύ μπορεί να γίνει το δεξί σας χέρι στις δουλειές του σπιτιού

Πού θα βρείτε το ανθρακικό οξύ; Μα φυσικά στα αναψυκτικά!

 

Έχουμε συνδέσει την κατανάλωση αναψυκτικών με το φαγητό και τη διασκέδαση μας. Όμως ένα αναψυκτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με περισσότερους τρόπους απ’ ότι φαντάζεστε και μάλιστα να γίνει ένας πολύτιμος βοηθός σας σε θέματα καθαριότητας!

 

Λεκέδες, σκουριά, τζάμια και παράθυρα, μαγειρικά σκεύη ακόμα και μια βουλωμένη αποχέτευση μπορεί να καθαρίσει με τη βοήθεια των αναψυκτικών.

 

 

Υφάσματα

 

 

Αν έχετε έναν επίμονο λεκέ στο χαλί σας ρίξτε λίγη σόδα ή άλλο αναψυκτικό και αφήστε τον για λίγη ώρα. Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε σε ένα σημείο που δεν φαίνεται πρώτα για να αποφύγετε τυχόν αλλοιώσεις στο χρώμα του χαλιού σας. Το ίδιο μπορείτε να δοκιμάσετε και με λιπαρούς λεκέδες στα ρούχα σας.

 

 

Τζάμια και καθρέφτες

 

 

 

Βρέξτε μια χαρτοπετσέτα με αναψυκτικό και καθαρίστε με αυτή τον καθρέφτη ή το παράθυρό σας. Στη συνέχεια, πάρτε ένα καθαρό, υγρό πανί να σκουπίσετε το παράθυρο ή τον καθρέφτη σας.

 

 

Κοσμήματα

 

 

Τα ασημένια σας κοσμήματα είναι θαμπά; Χρησιμοποιήστε ένα αναψυκτικό με λεμόνι ή lime. Ρίξτε το σε ένα μπολ και προσθέστε τα κοσμήματα σε αυτό. Τα οξέα θα δώσουν τη χαμένη λάμψη στα ασημικά σας.

 

 

Αποχέτευση

 

 

Αν έχει βουλώσει η αποχέτευση του νεροχύτη σας ρίξτε λίγη ανθρακούχο σόδα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Το ίδιο μπορείτε να εφαρμόσετε και στην τουαλέτα σας: θα καθαρίσει τη αποχέτευση και θα δώσει λάμψη στη λεκάνη.

 

 

Μαγειρικά σκεύη

 

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις το να καθαρίσετε υπολείμματα καμένου φαγητού από τα μαγειρικά σας σκεύη. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα αναψυκτικού στο σκεύος και βάλτε το να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 έως 30 λεπτά. Στη συνέχεια πλύντε το σκεύος όπως συνήθως.

 

 

Σκουριά

 

 

Έχετε σκουριασμένα εργαλεία; Βάλτε αναψυκτικό σε έναν κουβά ή μια λεκάνη και τοποθετήστε τα μέσα σε αυτή. Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τα εργαλεία πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.