ΑντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ξανά; - Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ΠΑΣΟΚ: Πιάνει το αφηγηματικό «νήμα» της ΝΔ

Απέναντι στον «άγνωστο Χ» Κασσελάκη, που δεν αφήνει τη Δεξιά να παίρνει τις ιδεολογικές λέξεις από την Αριστερά (πατρίδα, θρησκεία), το Μαξίμου στήνει αναχώματα

 

Εχουμε 47 μέρες προεκλογικής περιόδου - και λιγότερες αν υπολογίσουμε τις διακοπές του Πάσχα. Το σύστημα Μαξίμου τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο πραγματικός του αντίπαλος: ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 

Το Μέγαρο Μαξίμου
 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ο αντίπαλος του Μητσοτάκη, και όχι ο «κανένας», όπως αλαζονικά λέει το Μαξίμου. Γιατί στην πραγματικότητα αυτές οι ευρωεκλογές προετοιμάζουν τις εθνικές εκλογές. Ο δεύτερος των ευρωεκλογών θα διεκδικήσει την εξουσία από τη Ν.Δ. στις εθνικές. Ο τρίτος των ευρωεκλογών θα μπει σε μπελάδες και θα έχει αποτύχει στην ανάκτηση της ηγεμονίας στον προοδευτικό χώρο. Το τι σημαίνει τρίτος το βλέπουμε ήδη στο ΠΑΣΟΚ, που οι δημοσκοπήσεις το έχουν ρίξει σε εσωστρέφεια και πολιτική αμηχανία, κι ας λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης (που, αν μη τι άλλο, ξέρει να κάνει εκλογές) ότι αν η διαφορά του με τον Στέφανο Κασσελάκη στην τελική ευθεία είναι 2 μονάδες, θα κερδίσει.

 

Επειδή λοιπόν στο Μαξίμου διαβάζουν δημοσκοπήσεις, ξέρουν ότι και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ο αντίπαλος. Ξέρουν ότι το ένα τρίτο αυτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι καινούργιοι ψηφοφόροι του (νέοι, γυναίκες, μη κομματικοποιημένοι). Ξέρουν ότι ο Στ. Κασσελάκης συστηματικά «συλλέγει» ψήφους από τμήματα του εκλογικού σώματος τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν ακουμπούσε, γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης έχτιζε την πολιτική κυριαρχία του.

 

Ακόμα στο Μαξίμου ξέρουν ότι Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα δεν επικοινωνούν. Οι ψηφοφόροι τους δεν πάνε από το ένα κόμμα στο άλλο, πάνε στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Κι από αυτή την απόσταση ασφαλείας θα διαλέξουν τι θα κάνουν στις ευρωεκλογές οι οποίες -ό,τι και να λέει ο πρωθυπουργός, ό,τι και να κάνει η αντιπολίτευση- δεν είναι εθνικές εκλογές και είναι ευκαιρία για μήνυμα προς την κυβέρνηση και «δοκιμή» για την αντιπολίτευση. Και σ’ αυτό πλεονεκτεί ο «αδοκίμαστος» Στ. Κασσελάκης του «δοκιμασμένου» στις τελευταίες εκλογές Ν. Ανδρουλάκη…

 

Απέναντι στον «άγνωστο Χ» Κασσελάκη, που δεν αφήνει τη Δεξιά να παίρνει τις ιδεολογικές λέξεις από την Αριστερά (πατρίδα, θρησκεία), το Μαξίμου στήνει αναχώματα και καλεί τους «παλιούς φίλους». Γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει βάλει λυτούς και δεμένους να ξαναδημιουργήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την εικόνα που είχε δημιουργήσει τον Φεβρουάριο. Πρόθυμοι για τον ρόλο αυτό υπάρχουν. Δείτε τι προτάσσουν δημοσιογράφοι και κόμματα της αντιπολίτευσης. Μπορεί να μην τους τιμά, αλλά ήδη βρέθηκαν εκείνοι που έχουν αποδεχθεί ως ρόλο τους στο πολιτικό σύστημα την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ξεχνώντας ότι αυτό είναι το σχέδιο των «άλλων»…

 

Κώστας Πουλακίδας

 

 

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ΠΑΣΟΚ: Πιάνει το αφηγηματικό «νήμα» της ΝΔ – Χρήσιμο να αντιληφθεί την αξία της αυτοκριτικής

 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
 

Η απάντηση στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους Σπαρτιάτες - Η ανεπάρκεια να προστατέψουν τη Δημοκρατία από τους «φίλους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής»

 

«Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορούσε να αντιληφθεί την αξία της αυτοκριτικής, πριν επιδιώξει να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την υπόθεση των "Σπαρτιατών" τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στην Χαριλάου Τρικούπη.

 

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να ακούσει ο ελληνικός λαός τους λόγους για τους οποίους, μαζί με την ΝΔ, κατέληξαν σε διατάξεις που διακρίθηκαν για τον ερασιτεχνισμό, την προχειρότητα και τελικά την ανεπάρκειά τους να προστατέψουν τη Δημοκρατία μας από τα μέλη και τους φίλους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Και μια παρατήρηση: Η συχνότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σπεύδει να πιάσει το αφηγηματικό "νήμα" από εκεί που το αφήνει η ΝΔ, το εκθέτει» καταλήγουν με νόημα από την Κουμουνδούρου.

 

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είχε επιχειρήσει να παραδώσει μαθήματα αντιφασισμού, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «υπότροπος για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ