Αντώνης Σαμαράς: «Θα σας νικήσουμε και θα λογοδοτήσετε»

Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τη φράση «θα λογοδοτήσετε», μιλώντας ακόμη και για ειδικό δικαστήριο και πραξικόπημα, ο Αντώνης Σαμαράς τοποθετήθηκε για την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο της Novartis.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός σε απειλητικό ύφος ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν ήρθε στη Βουλή για να απολογηθεί, αλλά για να καταγγείλει. 

 

«Δεν νιώθω κυρίως θυμό, είναι η βαριά μου ανησυχία για το που οδηγείται η χώρα. Να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Ήρθα να καταγγείλω τους κινδύνους που δημιουργούν για τη χώρα και το πολίτευμα» είπε ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει ότι «πάει να δημιουργηθεί ένα ολέθριο προηγούμενο. Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους μάρτυρες για να σπιλώνει την προηγούμενη». 

 

Μίλησε ακόμη για το «τέλος της αστικής δημοκρατίας στον τόπο μας. Εάν αυτό το κάνουν εις βάρος μας γιατί να μην το κάνουν σε βάρος απλών πολιτών», ενώ σε άλλο σημείο έκανε λόγο για «μονοκομματικό κράτος» που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συνεχίζοντας ο Αντώνης Σαμαράς, αφού έδωσε τα εύσημα τόσο στον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις ομιλίες τους, υποστήριξε ότι και αυτός ήταν που πολέμησε τις φαρμακοβιομηχανίες, ενώ κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι συναντάται με φαρμακοβιομήχανους.

 

«Εσείς από τότε συναντιώσασταν με φαρμακοβιομήχανους και τους στηρίζατε και καταψηφίζατε τα δικά μας μέτρα. Τα πήρατε τότε; Ήρθαν τροχήλατες βαλίτσες και σε εσάς; » διερωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ καταψήφιζε τα μέτρα της κυβέρνησής του για τον περιορισμό της.

 

«Η Novartis το 2014 είχε ζημίες 5,7 εκατ. ευρώ, την επόμενη χρονιά είχε κέρδη 19 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργούς.

 

«Η σκευωρία βγάζει μάτι. Εξανάγκασαν σε παραίτηση την εισαγγελέα διαφθοράς. Είχε εντοπίσει πρόσωπα και λογαριασμούς θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποια πρόσωπα και ποιους λογαριασμούς είχε εντοπίσει. Έστρεψαν την έρευνα αλλού. Στη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων» είπε ο βουλευτής της ΝΔ για να επιτεθεί στη συνέχεια επί του προσωπικού στον Κώστα Βαξεβάνη και τα δημοσιεύματα που φιλοξενούσε η εφημερίδα «Documento».

 

«Το έστησαν. Πρώτα έστησαν τη συκοφαντία, άρχισαν να τη διαδίδουν και μετά βρήκαν τους ψευδομάρτυρες για να τη δέσουν» είπε ο Αντώνης Σαμαράς συμπληρώνοντας «Δεν ψάξατε για τους ενόχους, τους επιλέξατε νωρίτερα εσείς».

 

Αφού επανέλαβε πολλά σημεία που καταγράφονται στη μήνυσή του, ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε ότι έχει συναντήσει προσωπικά τον κ. Φρουζή, αλλά μόνο θεσμικά, ενώ άσκησε κριτική για την εμπλοκή του FBI στην υπόθεση.

 

«Ρωτάει ο κ. Παπαγγελόπουλος, υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας διοικητής της ΕΥΠ γιατί δεν μήνυσα και το FBI. Γιατί το FBI δεν είπε λέξη για μένα. Εσείς και η κ. Τουλουπάκη δώσατε το όνομά μου στο FBI. Είχε σήμερα το θράσος να μιλήσει για παρακράτος, εάν έχει το θάρρος να ρωτήσει τους δικαστές ποιον θεωρούν σήμερα παρακράτος» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε «Το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων δεν θα το κάναμε εάν είχαμε την πρόθεση να χρηματιστούμε ή εάν είχαμε χρηματιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε και σήμερα προσπαθεί να εφαρμόσει έναν νόμο που καταψήφισε. Τον παραβιάζει όμως γιατί στο νόμο εκείνο προβλεπόταν πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν μπορούν να είναι πρόσωπα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Χρησιμοποιήθηκαν πρόσωπα που φαίνονται να είχαν ανάμειξη. Αυτό το αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο εμπνευσμένος ιδεολογικά κ. Παπαγγελόπουλος».

 

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και υπογράμμισε «δεν στοχοποιώ κανέναν, υπερασπίζομαι τον εαυτό μου όπως έχω δικαίωμα».

 

Μάλιστα, στη διάρκεια της ομιλίας του φρόντισε να μπλέξει με... τον δικό του τρόπο και το «Μακεδονικό» ζήτημα αναφέροντας «βρισκόμαστε στην Ευρώπη όπου υπάρχει το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη. Πριν λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τα Σκόπια. Γιατί εκεί ένας απλός πολίτης δικάστηκε με ανώνυμους μάρτυρες. Μα επιτέλους παντού θα ταυτίζεστε με τα Σκόπια;».

 

«Θα το αποδείξω και θα φτάσω μέχρι τέλους. Αυτό το πραξικόπημα πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς για να προσθέσει «εμένα οι λογαριασμοί μου θα ανοίξουν, αλλά θα ανοίξουν και οι δικοί τους. Κάποια στιγμή οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα αναγκαστούν να απαντήσουν. Μετά θα εξεταστούν αυτά που δεν συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία. Ποιος είναι ο Π. Κ. της κυβέρνησης που αυτόν τον έκρυψαν στοργικά πίσω από τα αρχικά του, ενώ τους δικούς μου υπουργούς πέταξαν στα σκυλιά;».

 

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για την κριτική που έχει δεχθεί για την κατηγορία της «συμμορίας» που αναφέρεται στη μήνυσή του.

 

«Και επειδή κάποιοι κλαίγονται επειδή η κατηγορία είναι περί συμμορίας και λένε ότι έχει να ακουστεί τέτοια λέξη από τον εμφύλιο. Υπάρχει στον ποινικό κώδικά αδίκημα συμμορίας ναι ή όχι; Κι όταν το διαπράττουν στην Ελλάδα κάποιοι τι πρέπει να κάνουμε; Να εξαιρούμε όσους δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Κατηγόρησε, ακόμη, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛΛ. πως κόστισε στη χώρα πολλά δισ. ευρώ, ενώ έμπλεξε στην ομιλία του το προσφυγικό, το «μακεδονικό», ακόμη και τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοικε τα σύνορα «σε συνεργασία με ΜΚΟ των διακινητών» και έδωσε την ευκαιρία στον Ερντογάν να χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως όπλο πίεσης και εκβιασμού κατά της Ελλάδας και κατά της Ευρώπης. 

 

«Αρκετά σας έχουμε ανεχτεί. Δεν θα σταματήσουμε θα σας νικήσουμε και στο τέλος θα λογοδοτήσετε και για τη σκευωρία και για τα ψέμματα, για τις πληγές, για τη ζημιά που κάνετε στη χώρα. Να το θυμάστε θα λογοδοτήσετε για όλα» είπε καταλήγοντας ο Αντώνης Σαμαράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ