Απίστευτο βίντεο: «Διαβολόψαρο» ζητάει βοήθεια από δύτες και γίνεται viral

Ένα τεράστιο σαλάχι μάντα, γνωστό και ως «διαβολόψαρο» κατέγραψε η κάμερα δυτών στις ακτές της Αυστραλίας.

 

 

 

 

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το διαβολόψαρο να πλησιάζει τους δύτες, στην ακτή Νινγκαλού στη δυτική Αυστραλία, ενώ αγκίστρια έχουν μπλεχτεί κάτω από τα μάτια του.

 

 

Ένας από τους δύτες κατάφερε να απομακρύνει τα αγκίστρια μετά από αρκετές προσπάθειες, με το βίντεο αυτής της ασυνήθιστης συνάντησης να γίνεται viral.

 

 

 

 

«Ήμασταν πραγματικά πολύ τυχεροί που είδαμε το διαβολόψαρο και περάσαμε χρόνο μαζί του», δήλωσε ο φωτογράφος Monty Halls μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

 

 

 

 

«Μετά από λίγα λεπτά παρατηρήσαμε ότι υπήρχαν αγκίστρια κάτω από το δεξιό του μάτι και επανειλημμένα προσπαθούσε να τα δείξει στον οδηγό μας Jake. Δεν ήταν στη φαντασία μου, επέστρεφε συνέχεια προς το μέρος μας σαν να μας ζητούσε βοήθεια», πρόσθεσε.

 

 

 

To σαλάχι μάντα είναι ένα από τα δύο είδη του γένους μάντα και βρίσκεται σε τροπικά και υποτροπικά νερά σε όλη την υδρόγειο, ενώ έχουν βρεθεί ακόμη και σε εύκρατα νερά. Δεν θεωρείται επικίνδυνο για τον άνθρωπο και συχνά πλησιάζει δύτες, ενώ τα πτερύγιά του μπορούν να φτάσουν και τα έξι μέτρα.

 

cnn.gr