Από το «αυγό του Godzilla», στη σημαδούρα: Απομακρύνθηκε η μπάλα από παραλία της Ιαπωνίας

Απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η τεράστια μεταλλική σφαίρα που εντοπίστηκε σε παραλία της Ιαπωνίας, ξεσηκώνοντας όργιο φημών.

 

Οι φωτογραφίες έδειχναν έναν γερανό να μαζεύει την σφαίρα, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι στο Χαμαμάτσου δήλωσαν ότι θα αποθηκευτεί «για μια ορισμένη χρονική περίοδο» και στη συνέχεια «θα καταστραφεί».

 

Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι Ιάπωνες αξιωματούχοι δεν απάντησαν ξεκάθαρα για το τι στην πραγματικότητα είναι αυτή η σφαίρα.

 

Το ενδιαφέρον για το αντικείμενο - που έχει πάρει διάφορες ονομασίες όπως «αυγό Godzilla», «σημαδούρα πρόσδεσης» και «από το διάστημα» - ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφού η τοπική αστυνομία ειδοποίησε την αστυνομία όταν εντόπισε το ασυνήθιστο αντικείμενο στην ακτή, σύμφωνα με το BBC.

 

Η αστυνομία και πυροτεχνουργοί, στάλθηκαν για να ελέγξουν το αντικείμενο.

 

 

 

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή για να ελέγξουν το αντικείμενο, και περιορίστηκαν μόνο στο να πουν πως ήταν ασφαλές.

 

«Νομίζω ότι όλοι στην πόλη Χαμαμάτσου ανησυχούσαν και ήταν περίεργοι για την προέλευση του αντικειμένου αλλά νιώθω ανακουφισμένος που τελείωσε ο έλεγχος», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

 

Πολλοί αναρωτήθηκαν επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί οι Ιάπωνες αξιωματούχοι δεν έχουν εξηγήσει τι είναι, ενώ άλλοι παραμένουν αμήχανοι.

 

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι αξιωματούχοι από μια χώρα που περιβάλλεται από ωκεανό δεν αναγνωρίζουν μια σημαδούρα», έγραφε ένα tweet.

 

«Είναι μια ατσάλινη σημαδούρα που αγκυροβόλησε. Ντρέπομαι που είμαι Ιάπωνας», έγραψε ένας άλλος.

 

Το τοπικό γραφείο πολιτικού μηχανικού της Χαμαμάτσου είπε ότι «θεωρεί ότι είναι μια σημαδούρα ξένης κατασκευής».

 

Ο καθηγητής Μαρκ Ιναλ, ωκεανογράφος στη Σκωτσέζικη Ένωση για τη Θαλάσσια Επιστήμη, υποστήριξε ότι κατάλαβε αμέσως τι ήταν.

 

«Είναι αναγνωρίσιμο», είπε στο BBC λέγοντας ότι χρησιμοποιείται για να συγκρατεί θαλάσσια όργανα.

 

«Συχνά ξεβράζονται στις ακτές της Σκωτίας», πρόσθεσε δηλώνοντας έκπληκτος που η μεταλλική σφαίρα δεν αναγνωρίστηκε πιο γρήγορα.

 

Πρόσθεσε ότι τα αντικείμενα που επιπλέουν στον ωκεανό για δεκαετίες μπορεί να χάσουν τα σημάδια τους και να σκουριάσουν όταν ξεβράζονται στην ακτή.

 

Οι σημαδούρες μπορούν να απελευθερωθούν από το αγκυροβόλι τους είτε σε μια βίαιη καταιγίδα είτε από το τράβηγμα ενός μεγάλου αλιευτικού σκάφους, είπε επίσης ο καθηγητής.

 

Η απάντηση των ιαπωνικών αρχών στη μεταλλική σφαίρα ήταν τόσο περίεργη όσο και το ίδιο το αντικείμενο.

 

Η μυστηριώδης μπάλα ξεβράστηκε μέσα σε ένα κλίμα νευρικότητας στην Ιαπωνία και ενώ την περασμένη εβδομάδα τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης συζητούσαν τις επιπτώσεις της πρόσφατης πυραυλικής δραστηριότητας της Βόρειας Κορέας.

 

Το Σάββατο ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) προσγειώθηκε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας και τη Δευτέρα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους στη Θάλασσα της Ιαπωνίας αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με συμμάχους της Ανατολικής Ασίας.

 

Υπάρχει επίσης το θέμα των κατασκοπευτικών μπαλονιών της Κίνας. Την Τετάρτη, Ιάπωνες και Κινέζοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο Τόκιο για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, όπου η Ιαπωνία εξέφρασε ανησυχία για τα μπαλόνια επιτήρησης.

 

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δήλωσε ότι τουλάχιστον τρία άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στον ουρανό μεταξύ 2019 και 2021 ήταν «πολύ ύποπτα» ότι ήταν κινέζικα.

 

Το Πεκίνο από την πλευρά του αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για κατασκοπεία και προέτρεψε το Τόκιο να σταματήσει να ακολουθεί το παράδειγμα της Ουάσιγκτον που υπερβάλει μιλώντας για κινεζικές απειλές.

 

«Δεδομένων των πρόσφατων γεγονότων... θα μπορούσα να καταλάβω το ενδιαφέρον για ένα αγνώστου ταυτότητας πλωτό αντικείμενο», είπε ο καθηγητής Ινάλ.