Αποκλείστηκαν καμήλες από διαγωνισμό ομορφιάς στη Σ. Αραβία λόγω Botox

Κι όμως δεν είναι αστείο, αλλά ένα επιφανές φεστιβάλ με βραβεία 57εκ. δολαρίων.

 

 

Δώδεκα καμήλες αποκλείστηκαν από διαγωνισμό ομορφιάς στη Σαουδική Αραβία, αφού οι ιδιοκτήτες τους προσπάθησαν να επέμβουν στην εμφάνισή τους κάνοντάς τους Botox.

 

 

Χιλιάδες καμήλες παρέλασαν από το King Abdulaziz Camel Festival για να κριθούν για την εμφάνισή τους. Αλλά οι δικαστές αποφάσισαν να παρέμβουν όταν ανακάλυψαν ότι μερικοί ιδιοκτήτες είχαν κάνει πονηριές για να κατακτήσουν το πρώτο βραβείο.

 

 

Το φεστιβάλ, που επίσης περιλαμβάνει αγώνες ταχύτητας με καμήλες όπως και δοκιμή γάλατος καμήλων, προσφέρει ένα συνολικό ποσό ύψους $57εκ. στους νικητές.

 

 

Ο Ali Al Mazrouei, γιος ενός επιφανή κτηνοτρόφου στα Εμιράτα, είπε ότι χρησιμοποιήθηκε Botox σε χείλη, μύτη και σαγόνι.

 

 

Οι κριτές είπαν ότι εξέταζαν επίσης αν είναι υπερβολικά τέλειες οι καμπούρες τους και υπερβολικά μυώδη τα σώματά τους.

 

 

Στην προετοιμασία για το φεστιβάλ, τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι είχαν εντοπίσει έναν κτηνίατρο που έκανε πλαστικές επεμβάσεις σε καμήλες και μείωνε το μέγεθος των αυτιών τους.

 

 

Η αστυνομία της Σ.Α. αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το φεστιβάλ και ο κύριος κριτής Fawzan al-Madi είπε ότι η καμήλα «είναι το έμβλημα της Σ. Αραβίας».

 

 

«Κάποτε το συντηρούσαμε λόγω ανάγκης, σήμερα το συντηρούμε ως χόμπι» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός ομορφιάς καμήλων ξεκίνησε το 2000.

 

 

A Saudi boy poses with a camel at the annual King Abdulaziz Camel Festival in Rumah on March 29th, 2017. (Photo: Fayez Nureldine/AFP/Getty Images)

 

Πηγή: BBC