Άσχημα τα νέα για την Χασίγια, το λευκό τιγράκι που αγάπησε όλη η Ελλάδα

Στα χέρια των 12 κτηνιάτρων βρίσκεται η ζωή της Χασίγια, της λευκής τίγρη που εγκαταλείφτηκε παράλυτη έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

 

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, που αγάπησε όλη Ελλάδα, δεν ήταν αισιόδοξες, για την εξέλιξη της υγείας της.

 

Ωστόσο, οι εξετάσεις βιοψίας οστών, τις οποίες υπεβλήθη η μικρή λευκή τίγρης, αφού της αφαιρέθηκε και μεταλλική λάμα, που είχε τοποθετήσει ο άγνωστος o οποίος την απέκτησε παράνομα και την κακοποίησε, έδειξαν ότι, πάσχει από σοβαρή μεταβολική νόσο, που της προκαλεί κατάγματα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί προσανατολίζονται στην έσχατη λύση, καθώς όπως λένε δεν θα υπάρχει ποιότητα ζωής, για το τιγράκι, που είχε την ατυχία, να αιχμαλωτιστεί από άγνωστους κτηνανθρώπους, οι οποίοι του συμπεριφέρθηκαν με απανθρωπιά και βαρβαρότητα, με σκοπό το κέρδος.

 

Για την πολύ δυσάρεστη εξέλιξη της κατάστασης έχουν ενημερωθεί και οι δύο αρμόδιες εισαγγελείς, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος κ. Σταθουλοπούλου, όπως και η Αντεισαγγελέας ΑΠ Αναστασία Μασούρα, που εποπτεύει την υπόθεση σε ανώτερο επίπεδο.

 

Στο μεταξύ, η Χασίγια εξακολουθεί να νοσηλεύεται και να φιλοξενείται στο Αττικό Πάρκο, ανήμπορη να σταθεί στα πίσω ποδαράκια της.

 

Ο Γάλλος ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζαν Λε Σουέρ είπε ότι φροντίζουν τη μικρή τίγρη, όπως κάνουν καθημερινά εδώ και πέντε εβδομάδες.

 

Την ταΐζουν μπαλίτσες φρέσκου κιμά και της χορηγούν θεραπευτική αγωγή και βιταμίνες.

 

Η Χασίγια κάθεται ή κοιμάται σε ένα παιδικό πάρκο, αγκαλιά με ένα λούτρινο λευκό τιγράκι, που είναι και η μοναδική της συντροφιά!

 

Υπάρχει άραγε ελπίδα για τη Χασίγια, που πήρε το όνομα Ινδιάνας της φυλής των Ναβάχο και σημαίνει «Το κορίτσι που σηκώθηκε»;

 

«Δόθηκε αγώνας για να επανέλθει στη ζωή»

 

Ως «εξαιρετικά απελπιστική», χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας της Χασίγια, η Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, «Νέμεσις», επικαλούμενη και τη γνωμοδότηση των 12 επιστημόνων για το ζώο: «Παίρνει τριπλό σχήμα ισχυρών παυσίπονων και ναρκωτικό για να αντέχει τους πόνους. Έχει σπασμένα κόκαλα και τα πνευμόνια του συμπιέζονται. Έπαθε ανακοπή και έδωσαν αγώνα να το επαναφέρουν».

 

Προσθέτει η επικεφαλής της «Νέμεσις»: «Πάνω από 20 επιστήμονες στους οποίους εστάλη το ιστορικό της Χασίγια έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει ούτε 1 στο τρισ. να ζήσει πάνω από ένα μήνα», η οποία έφερε ως παράδειγμα το κέντρο περίθαλψης στην Αμερική που είπε ότι αναλαμβάνει την περίθαλψη του ζώου «...εάν καταφέρει να φτάσει σε εμάς».

 

 

Η επίσημη απόφαση για τη μικρή τίγρη αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, όπως αναφέρεται και σε ανάρτηση της ΜΚΟ «Νέμεσις» στο Facebook αλλά όπως λέει η κ. Μπομπολάκη «θα είναι λύτρωση για το ζώο, όχι ευθανασία» καθώς «ζει με αφόρητους πόνους».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ