Αταμάν: "Υπόσχομαι στους φίλους του Παναθηναϊκού ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ"

Υπόσχεση για την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του συλλόγου έδωσε ο Εργκίν Αταμάν στην press conference της Πέμπτης 23 Μαΐου, στο πρώτο συναπάντημα των τεσσάρων μονομάχων στο Βερολίνο.

 

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ξεκάθαρος στην press conference που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου στην Uber Arena, αφού υποσχέθηκε πως θα φέρει το τρόπαιο πίσω στην Αθήνα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR αναφέρθηκε σε αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στους δύο αγώνες του Final Four, αλλά και στο περιστατικό που συνέβη κατά την άφιξη της αποστολής στο Βερολίνο.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

 

"Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να ανταποδώσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της Ευρώπης. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Εύχομαι οι φίλοι του Παναθηναϊκού να απολαύσουν το Final Four. Τι να υποσχεθώ; Ξέρω ότι όλοι σκέφτονται το έβδομο αστέρι στη φανέλα. Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ.

 

Δεν είναι μια διοργάνωση για εθνικές ομάδες. Φυσικά ως προπονητής από την Τουρκία εκπροσωπώ την πατρίδα μου, αλλά ταυτόχρονα εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό AKTOR. Δεν θεωρώ πως είναι σημαντικό από που προέρχεται ο καθένας. Το μείζον είναι να παίξουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε. Έχω ήδη κερδίσει το τρόπαιο δύο φορές στο παρελθόν, θα προσπαθήσω γι ακόμη μια φορά. Όλοι οι συνάδελφοί μου όμως έχουν το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους.

 

Αν διαλέξεις καλούς παίκτες με καλούς χαρακτήρες, αν δουλεύεις καλά με το επιτελείο σου. Είτε έχεις έναν είτε δέκα νέους παίκτες, δεν κάνει τη διαφορά. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ να βάλουμε μεγάλους στόχους. Τώρα που είμαστε εδώ, ο μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου στο Final Four.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν για μένα και την ομάδα, χθες. Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για κάτι μικρό που συνέβη, για κάτι που θεωρώ πως δεν αντιπροσωπεύει όλη την οικογένεια της Φενέρμπαχτσε. Είδαμε απλά δεκαπέντε προκλητικούς ανθρώπους, δεν εκφράζουν τον οργανισμό της Φενέρμπαχτσε αυτοί. Εδώ είμαστε μόνο για το μπάσκετ.

 

Δεν πιστεύω σε κατάρες ή κάτι άλλο (για την απουσία της ομάδας από το Final Four). Πιστεύω στους παίκτες μου και το επιτελείο μου. Είναι μια νέα εποχή, με νέο προπονητή και νέους παίκτες".

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ